Шестата генерация на Ford Mustang се появи на пазара през

Шестата генерация на Ford Mustang се появи на пазара през ...

Ford няма да предлага един от двигателите за Mustang в Европа


Шестата генерация на Ford Mustang се появи на пазара през 2014 година и направи официално завръщане в Европа. Американския автомобил който се свързва с голям осмак, можеше да се поръча с 2.3-литров бензинов мотор, познат ни от Ford Focus RS. В тази си версия той развиваше 310 конски сили и 475 нютон метра, които се предават към задните гуми чрез механична или автоматична кутия. Показателите не са толкова лоши, но факта че под капака можем да намерим 4-цилиндров двигател не допадаше на много хора.
Ford няма да предлага един от двигателите за Mustang в Европа

Именно това е и причината поради която от Ford решиха, че ще премахнат „малкия“ мотор от гамата на Mustang. Заниженото търсене и малкото продажби вече рефлектираха в Германия, Испания, Италия и Франция, а през следващите месеци очакваме спирането от продажба и в другите страни в Европа.

Ford няма да предлага един от двигателите за Mustang в Европа

След като 4-цилиндровия мотор изчезне навсякъде, то единствената опция ще остане 5.0-литровия атмосферен V8 бензин с 460 конски сили и 569 нютон метра, предавани към задните гуми. Той може да се поръча с механична кутия с 6 предавки или автоматична такава с 10.

Източник: fakti.bg