Шест „зелени коридора“ за имунизация срещу Ковид-19 ще работят в

...
Шест „зелени коридора“ за имунизация срещу Ковид-19 ще работят в
Коментари Харесай

Шест зелени коридора за имунизация в Русенско ще работят през следващата седмица

Шест „ зелени коридора “ за имунизация против Ковид-19 ще работят в Русенско през идната седмица.

Пет от тях са в самия град Русе, а един в Бяла. Ще работят и два мобилни имунизационни кабинета. Традиционно единият е към беленската болница „ Юлия Вревска “ и той обгръща с изключение на всички обитаеми места от общината и тези в Две могили и Борово.

Другият е този на Регионалната здравна ревизия и той е ориентиран към възрастните хора на 75 години и повече, както и към трудноподвижните. За задачата обаче ще е належащо искащите да се записват на телефон: 0888138142, както и на е-mail:

Засега кабинетът действа единствено на територията на града, само че при искащи от други обитаеми места и добра организация от страна на локалната власт, медиците са в подготвеност да посетят и по-отдалечени краища от региона.

От началото на февруари от РЗИ са имунизирали девет трудноподвижни хора по домовете им в Русе, като пет от тях са били на възраст над 75-годишна възраст.

Специализираният кабинет на РЗИ, намиращ се квартал „ Здравец-Изток “ също ще работи, само че след авансово записване. Всеки работен ден, като се изключи 3 март, от 09.00 до 15.00 часа в кабинета на РЗИ, намиращ се на ул. „ Байкал “ 12, ще се правят имунизации. За връзка с кабинета на РЗИ може да се употребява някои от телефоните номера: 0888138142 или 0882609452. На място са обезпечени всички налични ваксини.

Без авансово записване на час ваксини ще бъдат поставяни всеки работен ден, още веднъж като се изключи Националния празник, от 08.30 до 16.30 часа в Белодробната болница „ Д-р Димитър Граматиков “, както и в изнесения кабинет на ДКЦ – 2, намиращо се на ул. „ Рига “ 35. И на двете места разполагат с препаратите на „ Пфайзер “ и „ Янсен “, като в Тубдиспансера ще бъде налична и имунизацията на „ Модерна “ единствено в дните вторник и четвъртък. В беленската болница „ Юлия Вревска “ „ зеленият кулоар “ остава непрекъснато отворен и през работните дни от идната седмица.

Той ще действа сред 12.00 и 18.00 часа и е екипиран с имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Янсен “. Той също няма да работи на 3 март. В дните от понеделник до петък като се изключи четвъртък от 08.30 до 11.00 часа ваксини ще бъдат поставяни и в Медицински център „ Медик консулт “, намиращ се на ул. „ Воден “ 6. Там ще се ползват още веднъж имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Янсен “, като връзка със профилирания кабинет може да се направи на тел.: 0883992000.

Такава опция, единствено че в следобедните часове, се планува в Университетска болница „ Канев “ в дните сряда и петък от 14.00 до 18.00 часа. Наличните ваксини в лечебното заведение са също на „ Пфайзер “ и „ Янсен “. Същевременно от 08.30 до 12.00 часа в дните понеделник и сряда имунизации ще се правят с имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Янсен “ в Медицински център – 1, някогашната Втора поликлиника, намираща се на ул. „ Борисова “ 36.

Имунизации се вършат и от персоналните лекари.

Припомняме, че без авансово записване на час имунизации против Ковид-19 ще се правят през днешния ден 09.00 до 15.00 часа в Белодробната болница „ Д-р Димитър Граматиков “ в Русе, а от 10.00 до 14.00 часа в беленската болница „ Юлия Вревска “. Утре „ зелен кулоар “ ще действа само в лечебното заведение в Бяла, като работното време на пункта ще бъде още веднъж от 10.00 до 14.00 часа. И на двете места са обезпечени препаратите на „ Пфайзер “ и „ Янсен “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР