Шест унгарски опозиционни партии обявиха, че ще обединят силите си

...
Шест унгарски опозиционни партии обявиха, че ще обединят силите си
Коментари Харесай

Шест унгарски партии се обединяват срещу Орбан

Шест маджарски опозиционни партии оповестиха, че ще обединят силите си в опит да смъкват от власт премиера Виктор Орбан и неговата ръководеща партия ФИДЕС на парламентарните избори през 2022 година, съобщи Асошиейтед прес.

Партиите публично се споразумяха през вчерашния ден да координират силите си и да излъчат по един общ претендент против претендентите на ФИДЕС във всеки от 106-те изборни региона на Унгария, както и да вземат участие в изборите с общ изборен лист. Те имат намерение също да излязат с обща платформа и да провеждат предварителни избори за установяване на общ претендент за министър-председател, който да се изправи против Орбан, спечелил три поредни вота и ръководещ страната от 2010 година

Шестте опозиционни партии са идеологически разнообразни и включват демократичната "Импулс ", дясната "Йоббик " и зелената партия "Диалог за Унгария ". В изказване те показаха, че съдействието посред им няма да съставлява обединение, само че ще загърбят разликите си в устрема, по думите им, към "промяна към нова епоха ".

"Унгарският народ има първия си същински късмет за едно десетилетие да раздруса корумпираното и подмолно ръководство на ФИДЕС ", обявиха партиите. Председателя на партия "Импулс " Андраш Фекете-Дьор съобщи, че съглашението е "исторически ден ", който "отразява единството на нацията ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР