Шест ТИР-а с частите за кулата бяха вече разтоварени, нови

...
Шест ТИР-а с частите за кулата бяха вече разтоварени, нови
Коментари Харесай

Пристигат частите на кулата в Пловдив

Шест ТИР-а с частите за кулата бяха към този момент разтоварени, нови два дойдоха през днешния ден в центъра на Пловдив, предстоят още доставки. Участъкът от бул. " Цар Борис Трети Обединител ", където ще се състои Откриващото събитие на Пловдив- Европейска столица на културата на 12 януари, към този момент е ограден и се охранява, предава кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.

Първият стадий от работата ще бъде полагане на основите по този начин, че тежестта от над 2 тона да не повреди пътната настилка. Следва поетапен монтаж на шестте равнища на сцената, която ще побере по едно и също време 1500 участника в спектакъла " Ние сме всички цветове ". Кулата ще е висока 30 метра, ще обезпечава 360-градуса видимост, а подиумите от двете и страни ще са високи 3 м, необятни - 4 м и дълги 100 метра. На кулата ще бъдат ситуирани 360-градусови екрани, по подиумите също ще има мултимедийни детайли.

Конструкцията е готова особено за Откриващото събитие и до момента не е демонстрирана другаде. Автор на плана и началник на реализирането му е артистичният шеф на немската компания " Phase 7 ", механически началник е Щефан Фукс. Техническото застраховане на обекта е поверено на българската компания Joker Media Rental. 350 осветителни тела ще основават светлинната комбинация, в градежа ще вземат участие 200 души.

Теодосий Спасов открива спектакъла „ Ние сме всички цветове “ с произведение, основано от него особено за мотива. Участват над 200 кукери от целия район, отбор „ Тракия “ и възпитаници от НГ за театрални и екранни изкуства. Изпълнители от АМТИИ също се включват с осъществяване с лазерни арфи.

Композиторът Христо Намлиев приготвя част от спектакъла, в която вземат участие над 200 хористи от всички пловдивски хорове под диригентството на Диан Чобанов. С тях са и 20 гайдари от района. 1000 жители на Пловдив също се качват на сцената, с цел да изразят посланието ЗАЕДНО. Ангажирани са и 150 деца от Спортно учебно заведение „ Васил Левски “.

Спектакълът „ Ние сме всички цветове “ приключва с ефектна заря и осъществяване на Валя Балканска и гайдаря й Петър Янев. Немският диджей Schiller стартира европейското си турне от Пловдив с няколко часов сет онлайн след шоуто.

Засега пловдивчани към момента усещат Коледното въодушевление, на пл. " Стефан Стамболов " свирят гайдари от читалище " Гого Мавров ", а по-късно на сцената ще излезе китаристът-легенда Огнян Видев. В празничните дни трафикът е по-спокоен, само че с първия работен ден след Новата година тежестта, която към този момент се усети на 27-ми с новата скица за придвижване, ще стане още по-голяма.

Кметът на града удължи ваканцията на учениците с два дни, тъй че на 7 януари пък следва нова спомагателна тежест. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР