Шест страни от Северна Европа, граничещи със Северно море, подписаха

...
Шест страни от Северна Европа, граничещи със Северно море, подписаха
Коментари Харесай

Шест европейски страни бранят инфраструктурата в Северно море от саботаж

Шест страни от Северна Европа, граничещи със Северно море, подписаха съглашение за взаимна работа за отбрана на подводната инфраструктура в северната част на Атлантическия океан на фона на покачвания риск от бойкот. Това съобщи Асошиейтед прес.

Датското министерство на климата, енергетиката и комуналните услуги дефинира Северно море център за сериозна инфраструктура, който свързва Европа посредством електрически кабели, газопроводи и телекомуникационни връзки и значим източник на възобновима сила.

Възникна възходяща взаимна взаимозависимост оттатък границите - и с това нараснал риск от бойкот и нежелано внимание от страна на враждебни участници, разясняват от ведомството.

Този ход идва след към момента неразрешените ., които повредиха газопроводите " Северен поток " 1 и 2 в Балтийско море . Те се случиха в интернационалните води, само че в границите на шведската и датската стопански зони. И двете страни си за гърмежите.

Тръбопроводът " Северен поток 1 " беше главния маршрут за доставка на природен газ от Русия за Германия. " Северен поток 2 " пък по този начин и не влезе в употреба, защото Германия спря процеса по узаконяване.

" Северно море има капацитета да се трансформира в люлка на възобновими и сигурни енергийни доставки в Европа, като в същото време поддържа пътя към бъдеще без изкопаеми горива ", съобщи министърът на климата, енергетиката и комуналните услуги на Дания Ларс Аагаард. Шестте страни, Дания, Белгия, Англия, Германия, Норвегия и Холандия , би трябвало да бъдат обединени и координирани в нашите старания за отбрана на сериозната инфраструктура през границите. Това схващане е значима стъпка в тази посока, разясни той.

Сътрудничеството ще включва обзор на настоящите ограничения за отбрана и резистентност , шерване на информация и познания и докладване на подобаваща информация на оперативно равнище.
 НАТО започва отбрана на подводни тръбопроводи и кабели от съветски бойкот
НАТО започва отбрана на подводни тръбопроводи и кабели от съветски бойкот

Генерал-лейтенант Ханс-Вернер Вирман: Заплахата се развива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР