Шест служителки на Български пощи вече участват в гладната стачка

...
Шест служителки на Български пощи вече участват в гладната стачка
Коментари Харесай

Освен Босия вече и шест пощальони гладуват за оставка на Московски

Шест служителки на " Български пощи " към този момент вземат участие в гладната стачка за по-добри условия на труд в държавното дружество, а едно от настояванията им е оставка на транспортния министър Ивайло Московски. Повече от месец със същото искане не се храни и Николай Колев-Босия.
 Двама чиновници на пощите оповестиха гладна стачка  Как се купуват шофьорски книжки и за какво стават толкоз произшествия
Дисидентът упорства Московски, при чието ръководство БДЖ доближи дъното, да се отдръпна поради корупцията при издаването на шофьорски книжки, която води до стотици жертви по пътищата на България всяка година. Министърът, който е разследван за ликвидиране по несъобразителност, обаче към този момент не намира куража да напусне кабинета.

Както OFFNews към този момент заяви гладна стачка първа стартира председателката на Народно събрание „ Защита “ в БРСЦ – госпожа Златка Младенова. По-късно са се включили и колежките ѝ Светлана Великова, Паулина Съртмаджиева, Марийка Божилова, Мария Пашунова.

Стачкуващите упорстват за увеличение на главните работни заплати в пощите с най-малко 10% и желаят да се прекрати несправедливото и субективно систематизиране на спомагателни хонорари /бонуси/ във компанията, както и за възстановяване на неприемливо неприятните условия на труд.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР