Шест седмици след като млада търсеща убежище от Ел Салвадор

...
Шест седмици след като млада търсеща убежище от Ел Салвадор
Коментари Харесай

Жени мигранти, които са били изнасилени, преди да пресекат границата, се борят с ограничителните закони за абортите в САЩ

Шест седмици откакто млада търсеща леговище от Ел Салвадор минала в Съединени американски щати от Мексико, тя осъзнала, че носи бременност, обвързвана с обезчестяване.

Жената — която, сходно на другите дами, интервюирани за тази публикация, не се разпознава от съображения за сигурност — сподели, че е била полово нападната от мексиканския картел, който я е държал като заложница на рисковата граница град Рейноса, в мексиканския щат Тамаулипас, единствено на няколко благи от границата със Съединени американски щати.

Веднъж в Тексас и без да може да направи аборт, тя се оказа заклещена сред американската имиграционна система и щатската възбрана за аборти.

Тя не е сама. Тя е една от тревожния брой мигранти, които влизат в Съединени американски щати с нежелана бременност. Тя също е жертва на притеснителен модел на принуждение, който се появява от мексиканската страна на границата, където картелите систематично отвличат и събират откуп от мигранти по пътя им на север. Тези, които не могат да заплащат с пари, са прин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР