Шест самолета F-16 от състава на 31-во изтребително крило на

...
Шест самолета F-16 от състава на 31-во изтребително крило на
Коментари Харесай

Американски екипажи на F-16 кацнаха в Графа заради Тракийска пепелянка

 Шест самолета F-16 от състава на 31-во изтребително крило на американските Военновъздушни сили в Европа реализираха през вчерашния ден, 18 септември, сполучливо пребазиране от авиобаза Авиано, Италия, в авиобаза Граф Игнатиево. Оттук те ще се включат в осъществяването на взаимни задания с участниците в летателната подготовка " Тракийска пепелянка 2020 “.

Международната летателна подготовка " Тракийска пепелянка - 2020 “ се организира от 14 до 25 септември 2020 година в нашата страна. В взаимните полети са включени 11 вида авиационна техника от военновъздушните сили на Гърция, Канада, Румъния и Съединени американски щати. В тренировката вземат участие и три вида зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската войска.

Домакин на взаимната подготовка са българските Военновъздушни сили. Участниците извършват необятен набор взаимни задания в българското въздушно пространство и оперират от 7 военни летища на териториите на България, Гърция и Румъния. Цялостната съгласуваност и ръководство на полетите се реализира от нашата страна взаимно с представители на страните-участнички.

Целта е да бъдат усъвършенствани качествата на Военновъздушни сили за работа в съдружен формат и за гарантиране на стабилността и сигурността в един стратегически за Алианса район на Югоизточна Европа. Българските Военновъздушни сили ще покачат подготовката си за осъществяване на своите отговорности за гарантиране на суверенитета и териториалната целокупност на страната ни, както и за пълностоен принос в системата за групова сигурност на Алианса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР