Шест са получените заявления за управлението на 353,3 млн. лв.

...
Шест са получените заявления за управлението на 353,3 млн. лв.
Коментари Харесай

Шестима кандидати да управляват 353 млн. лв. за градско развитие

Шест са получените заявки за ръководството на 353,3 млн. лева за градско развиване, оповестиха от Фонда на фондовете във вторник, когато са били отворени кандидатурите за мениджъри на трите фонда за градско развиване с пари от Оперативната стратегия " Регионално развиване " 2014-2020.

Кандидатите желаят да ръководят фонда за София в размер на 87.4 млн. лева, фонда за Северна България с запас от 130.4 млн. лева и този за Южна България със 135.5 млн. лева

Офертите са на ДЗЗД обединяване на " Сибанк”, ОББ, Фонда за органите на локалното самоуправление в България – ФЛАГ” ЕАД, " Българска консултантска организация”, " Фонд за стабилно градско развитие” ЕАД (ФУГР) и Регионален фонд за градско развиване с присъединяване на " Сосиете Женерал Експресбанк”, " Сожелиз България” и " Елана Холдинг” АД

След отварянето на заявките, ще бъде изработен първичен асортимент и инспекция на претендентите за сходство със заложените в процедурата критерии. Следващата фаза е да се разгласи кои претенденти са позволени да продължат и да получат покана за даване на първични предложения, показват от Фонда на фондовете..

Едно от условията, на които ще би трябвало да отговорят определените фонд мениджъри, е да обезпечат частен запас от най-малко 30%, в допълнение към обществения. Фондът на фондовете ще дава и кредитни гаранции, отчасти покриващи риска по съфинансирането. За да могат да се възползват от предоставените гаранции, финансовите медиатори ще би трябвало да обезпечат не по-малко от 40% от общия размер на финансирането за всеки капиталов план.

Фондът за градско развиване е най-големият запас сега, ръководен от Фонда на фондовете. Общият бюджет от 353.3 млн. лева е ориентиран към 39 града за планове за възстановяване на градската среда и за енергийна успеваемост. За планове, свързани с обекти на културното завещание от национално и международно значение, могат да аплайват всички обитаеми места в България.

Предоставените средства ще са заеми с гратисен интервал до 36 месеца според от бранша на инвестицията и с оптимален период за погасяване до 20 години. Изискването за самоучастие на крайния адресат е от най-малко 15%, като е допустима редукция до 5% за планове с по-голям принос към знаците на Оперативна програма “Регионално развитие” и до 0% за общини и други обществени организации.

Инвестициите ще са до 20 млн. лв. за градско развиване и до 5 млн. лв. за районен туризъм, като ще се даде опция за нарастване до 10 млн. лв. за обекти от международно значение.

Фондът за градско развиване разрешава съчетание с безплатна финансова помощ по посоки " Културна инфраструктура ", " Енергийна успеваемост " и " Туризъм и културно завещание ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР