Шест руски военни самолета във вторник няколко пъти нахлуха в

...
Шест руски военни самолета във вторник няколко пъти нахлуха в
Коментари Харесай

6 руски самолета влязоха в зона за идентификация на ПВО на Южна Корея

Шест съветски военни самолета във вторник няколко пъти нахлуха в по този начин наречената зона за различаване на противовъздушна защита (KADIZ), едностранно основана от Южна Корея. Това оповестява за ТАСС формален представител на Министерството на националната защита на Република Корея.

Според него шест самолета на съветските Военновъздушни сили (един А-50, три Су-27 и два Ту-95) са навлезли на 22 октомври в 9 и 23 часа в идентификационната зона за противовъздушна защита на Южна Корея в региона на север от остров Улиндо Японско море.

Седем минути по-късно те напущат KADIZ и по-късно влизат още няколко пъти през идващите шест часа, съгласно представителя на Министерството на защитата на Южна Корея. В същото време самолетите не нарушават въздушното пространство на страната, акцентират военните.

Според него през тази година съветските самолети са нахлули в идентификационната зона на противовъздушната защита на Южна Корея 20 пъти.

По-рано във вторник представител на Комитета на началниците на щабовете на Република Корея в коментар до Йонхап съобщи, че съветски боен аероплан е нахлул в зоната за идентификация на противовъздушната защита, едностранно основана от Южна Корея. Южнокорейски изтребители F-15K са изпратени за прихващане.

Южнокорейската зона за идентификация на противовъздушната защита обгръща освен въздушното пространство на страната, само че и отчасти зоната, обвързвана с интернационалното въздушно пространство.

Въпреки това, южнокорейските военни изискват авансово предизвестие за желание да се влиза в зоната за идентификация и задачите на полета. Обикновено, в случай че това не се случи, те подвигат самолети, с цел да прехващат даже при липса на нарушаване на южнокорейското въздушно пространство.

Министерството на защитата на Русия постоянно акцентира, че самолетите летят в сходство с всички интернационалните правила. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР