Шест руски военни кораба се отправят към Черно море от

...
Шест руски военни кораба се отправят към Черно море от
Коментари Харесай

Русия изпраща шест военни кораба в Черно море

Шест съветски военни кораба се насочат към Черно море от Средиземно море за военноморски учения, съобщава " Ройтерс ", базирайки се на съветското министерство на защитата.

От ведомството разясняват, че това е било предварително планирано движение на военни запаси.

През януари Русия разгласи, че военният й флот ще организира огромни учения с присъединяване на всичките й военноморски сили през първите два месеца на годината. Ученията ще се проведат от Тихия до Атлантическия океан и се дефинират като последната проява на мощ посред военната готовност напоследък поради все по-острото опълчване на страната със Запада.

Струпване на съветски войски в непосредственост до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.

Русия е разположила 30 000 бойци в Беларус за взаимни военни учения този месец. С тях по данни на НАТО общото съветско военно наличие по границите на Украйна към този момент надвишава 100 000 души.

Миналата седмица Съединените щати изпратиха 3000 военни в Румъния и Полша, за да успокоят съдружниците. Германия пък заяви, че обмисля увеличаване на военния си контингент в Литва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР