Шест ракети са изстреляни днес на разсъмване срещу международното летище

...
Шест ракети са изстреляни днес на разсъмване срещу международното летище
Коментари Харесай

Шест ракети са изстреляни срещу международното летище в Багдад

Шест ракети са изстреляни през днешния ден призори против интернационалното летище в иракската столица Багдад. Жертви няма, само че е развален цивилен аероплан, оповестиха два източника от силите за сигурност, представени от Франс прес.

Според единия шестте ракети са паднали върху самолетни стоянки или писти. "Един цивилен аероплан (празен, бел. АФП) е улучен и развален ", сподели източникът, който е от вътрешното министерство.

Вторият източник удостовери, че с шест ракети са атакувани цивилен уреди на летището и също сподели, че е развален намирал се там аероплан. Става дума за Боинг 767, краткотрайно изведен от употреба за ремонт, благосъстоятелност на иракската самолетна компания, уточни трети източник, ангажиран в летищните служби.

Засега никой не е поел отговорност за нападението. През последните седмици ракети и дронове с експлозиви бяха насочвани против посолството на Съединени американски щати в мощно охраняваната "зелена зона ", против американски дипломатически център, ситуиран на територията на летището, и войски на интернационалната антиджихадистка коалиция в базите им в Ирак.

Никой не пое отговорност за тези офанзиви, само че Съединени американски щати разпореждат виновността върху проиранските формирования в Ирак, които непрестанно упорстват за евакуиране на всички американски войски, изпратени в Ирак в границите на обединението, водена от Вашингтон, с цел да се борят с групировката "Ислямска страна ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР