Шест проверки са извършили служителите на МВР и РЗИ в

...
Шест проверки са извършили служителите на МВР и РЗИ в
Коментари Харесай

Хванаха пловдивско заведение да работи през нощта

Шест инспекции са направили чиновниците на Министерство на вътрешните работи и РЗИ в Пловдив след влизането в действие на новите органичителни ограничения тази нощ, заяви шефът на здравната ревизия доктор Сийка Димчева пред БНР.

Инспекциите са най-вече в заведедения за публично хранене, които би трябвало да приключат работа до 23 часа и при тях няма установени нарушавания. Проблеми има единствено при един от инспектираните обекти.

На виновното за въпросния нощен клуб лице е връчена покана за явяване и след това възможното сформиране на акт. На този стадий няма изясненост по кое време и в какъв размер ще бъде глобата. Сроковете и процедурите за това са написани в Закона за административните нарушавания и санкции.

Хванатото заведение да работи през нощта се намира в регион " Тракия ". След осъществена полицейска инспекция от двама чиновници на реда, които издали сигнален протокол, заведението почнало да пуска клиенти.

Около среднощ с полицейски бус дошъл и втори екип проверяващи - четирима служители на реда и двама чиновници на здравната ревизия. Втората ревизия траяла към час и завършило с констативен протокол, а заведението продължи работа до дребните часове на нощта.

" Съставиха констативен протокол за неспазване на заповедта за лимитирано работно време и желаеха до дни да представим документи за имунизацията на личния състав и категоризацията на заведението ", сподели салонният шеф Венета Райнова.

" Те в този момент ни затварят без безусловно никаква опция. 200 души в заведение, което може да се управлява и да се съблюдават всички ограничения, не е нещо по-различно от 200 души в хипермаркет ", сподели шефът на клуба Радослав Чилингиров. Той изрази подготвеност да вкарат и достъп посредством документ за имунизиране, ПСР тест или документ за преболедуване.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР