Шест причини да иска отзововането на главния секретар на МВР

...
Шест причини да иска отзововането на главния секретар на МВР
Коментари Харесай

Вътрешният министър посочи шест причини за отзоваването на главния секретар на МВР


Шест аргументи да желае отзововането на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров изложи на брифинг вътрешният министър Калин Стоянов. Сред тях той открои липса на организация и надзор, а също и съществени пропуски в работата му . Искането за премахване на основния секретар направи министър председателят Николай Денков. Поводът бе убийството на Алексей Петров, само че по думите на министър-председателят Петър Тодоров не работи пълноценно с него и резултатите от активността му по противопоставяне на престъпността не са приемливи. 

Искам да кажа за отговорностите на основния секретар: задължен е да възнамерява и координира главните действия в Министерство на вътрешните работи и тяхното осъществяване. Считам, че основният секретар е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в Министерство на вътрешните работи , което е в директна връзка с настъпила гибел на шестима служители на реда.

В резултат на несбъднат надзор и съответни дейности до 31 май се следи завишаване на закононарушения против личността, по време на битови кавги, домашно принуждение над дами . Бе осъществено ликвидиране на психолог, осъществено от някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи, майката на жертвата неведнъж е подавала сигнали, на които не е обърнато внимание.

Убийството в Цалапица: на 22 юли е подадено заявление, че към 23 ч на 20 юли синът му е излязъл от вкъщи на майка си и оттогава е в неопределеност, след това тялото е открито, открито е, че в зарязването на натрупа е взел участие брат му. Още в деня е известно, че е издирван с желание да му нанесе побой, чиновниците на Министерство на вътрешните работи не подхващат никакви дейности, в резултат на това причинителят напуща страната.

Констатирана е липса на организация и надзор, и съществени пропуски, което е съображение за преустановяване на пълномощията му. До назначението на нов, неговите пълномощия ще се правят от зам.- основния секретар. Име за нов основен секретар още не е коментирано - първо би трябвало да минем процедурата по освобождението на сегашния.

По отношение на убийството на Алексей Петров: протичат съответни оперативно-издирвателни мероприятия, за момента нямаме конкретика, има доста условия. За момента нямаме обвинен.

По отношение на изборите: главната задача на Министерство на вътрешните работи е да обезпечи спокойни и почтени избори.

Относно Петър Петров-Еврото - през консулската работа не се удостоверява информацията, която изтече в медиите, от време на време получаваме информация съвсем всеки ден.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР