Шест премиери включва програмата на девето издание на фестивала Опера

...
Шест премиери включва програмата на девето издание на фестивала Опера
Коментари Харесай

Орлин Горанов и Мариан Бачев пеят под дъжда на старта на Опера в летния театър

Шест министър председатели включва програмата на девето издание на фестивала „ Опера в летния спектакъл “ от 20 юни до 23 август във Варна. Началото тази вечер е в 21 часа с премиерата за България на международния мюзикъл „ Да пееш под дъжда “ с Орлин Горанов и Мариан Бачев.

Директорът на Театрално-музикален продуцентски център - Варна Даниела Димова описа детайлности за програмата на фестивала пред Радио София.

Следващата премиера е с още един мюзикъл – за първи път „ Зоро “ (28 юни и 21 август) по музиката на „ Джипси Кингс “ с присъединяване на Велин Михайлов и Илина Михайлова, Нейчо Петров и Николай Димитров. Варненската опера ще означи Международния ден на музиката - 21 юни с флашмоб с основните герои от " Зоро ".

Междувременно оркестърът на Варненската опера под диригентството на Пиеро Романо ще открие интернационалния музикален фестивал „ Варненско лято “ като партнира на Александрина Пендачанска за церемония концерта наименуван „ Това съм аз “.

На 12 юли ще бъде премиерата на „ Летящият холандец “ на Вагнер с диригент Ерих Биндер и с Линка Стоянова, Гео Чобанов и Мирослав Христов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР