Шест пъти се е увеличил мигрантският натиск върху страната ни.

...
Шест пъти се е увеличил мигрантският натиск върху страната ни.
Коментари Харесай

Шест пъти се е увеличил мигрантският натиск върху страната ни

Шест пъти се е нараснал мигрантският напън върху страната ни. Това разгласи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по време на парламентарен надзор по отношение на въпрос за мигрантския напор. 

Към 23 август в домовете за краткотрайно настаняване на чужденци са настанени 953 лица, при общ потенциал от 1260 места. Тоест имаме 75,6% запълване, сподели вътрешният министър Бойко Рашков.

Той добави, че на 16 август е бил отворен ремонтираният център в Елхово и общият потенциал на местата за настаняване е повишен с 200 места. По думите му, в случай че се усили мигрантският напън, е допустимо да се пуснат в употреба построените през 2020 година центрове в Любимец и Елхово.

" Към сегашния стадий не се постанова създаване на нови центрове ", добави министърът. 

Според данните, изнесени от вътрешния министър, в териториалните поделения на Държавната организация за бежанците има 5160 места, като потенциалът им може да бъде повишен на 6000. Към 23 август в тези поделения има настанени 1476 лица, което е към 29 на 100 претовареност.

Пред депутатите, по време на парламентарния надзор, той изрази терзание, че оградата по границата с Турция не е поддържана и се постанова незабавно да се вземат ограничения. Той добави, че е имало среща с регионалните шефове на Бургас, Ямбол и Хасково, виновни за поддържката на оборудването. Вече имало и поръчки за финансови средства, с цел да може регионалните шефове да извършат отговорностите си по възобновяване на преградата.

Вътрешният министър допусна още, че до месец се чака сериозен мигрантски напън.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР