Шест пъти се е увеличил мигрантският натиск върху страната ни,

...
Шест пъти се е увеличил мигрантският натиск върху страната ни,
Коментари Харесай

Рашков: Шест пъти се е увеличил мигрантският натиск

Шест пъти се е нараснал мигрантският напън върху страната ни, разгласи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Пред депутатите, по време на парламентарния надзор, той изрази терзание, че оградата по границата с Турция не е поддържана и се постанова незабавно да се вземат ограничения. Рашков позволи, че до месец се чака сериозен мигрантски напън

„ Към 23 август тази година в тези домове за краткотрайно настаняване на чужденци са настанени 953 лица при общ потенциал 1260, т.е. имаме 75,6% запълване ".

С 600 души се усилват патрулите на Граничната полиция поради нараствания мигрантски напън към страната ни.

Това заяви по време на парламентарния надзор служебният министър председател Стефан Янев:

" Прегледани са всички съществуващи проекти, направена е спомагателна съгласуваност, в това число с представители на Министерството на защитата, за увеличение на нужните патрули, в това число с подкрепяне от въоръжените сили. С моя заповед в Министерски съвет с присъединяване на съвсем всички министерства, службите за сигурност, организации, в това число и неправителствени организации от вида на Червения кръст, е основана една координационна група със задача непрестанно следене на ситуацията, оценяване на всички фактори ".
Янев разяснява, че България следи обстановката в Афганистан и ще продължи да оказва поддръжка на афганистански жители:
" Правим всичко допустимо за тези хора. Приели сме такова решение, споделили сме, че това е акт на взаимност и съпричастност към това, че тези хора са работили за България и ние вършим вероятното, тъй че по тематиката не е добре да дискутираме в елементи, тъй като доста е динамична обстановката там. Да не се получи по този начин, че вършим неприятна услуга на някого на место ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР