Шест партии биха влезли в Народното събрание, показват данните от

...
Шест партии биха влезли в Народното събрание, показват данните от
Коментари Харесай

„Сова Харис“: 6 партии влизат в Народното събрание

Шест партии биха влезнали в Народното събрание, демонстрират данните от национално представително изследване на организацията „ Сова Харис “, разкрива Българска телеграфна агенция. Изследването е осъществено в интервала 18-24 март 2023 година измежду 1000 български жители, по метода на стандартизираното face-to-face изявление в дома на респондента. Максимална неточност за 50% условен дял при 95% гаранционна възможност: 3,1%. Изследването е по поръчка на „ Пик Броудкастинг “ АД.

Почти 26% от респондентите (25,9) декларират, че биха дали своят вот за ГЕРБ-СДС, а 24,6% – за „ Продължаваме промяната – Демократична България “. На трета позиция, с 12,8 % поддръжка, се подрежда „ Движението за права и свободи “ (ДПС), следвано от „ Възраждане “ с 12,6%. Коалицията „ Българска социалистическа партия за България “ би получила 7,8 % от гласовете, а обединението „ Левицата! “ – 4,1%. Под четирипроцентовата преграда остават „ Български напредък “ с 3,9% и „ ИТН “ – с 2,9%.

От респондентите 42,4% декларират, че сигурно ще гласоподават на идните на 2 април парламентарни избори. Това значи, че до урните се чака да отидат сред 2,7 и 2,8 млн. души, показват от „ Сова Харис “.

По данни на
Всичко за Вашата сватба
организацията 57,7% от респондентите не чакат парламентарните избори да излъчат устойчиво ръководство, което да преведе страната ни през рецесията. Според 48,8% от хората, взели участие в изследването, служебното държавно управление ще обезпечи условия за провеждането на почтени и демократични парламентарни избори.

Изследването преглежда и кои са най-големите проблеми в страната сега. Според 20,5% от участвалите в допитването хора инфлацията е най-сериозният проблем, следван от високите цени и спекулата – съгласно 17,8%. Малко над 13% от хората показват политическата рецесия като най-сериозен проблем, а 1,3% – ниските приходи и бедността.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg