Шест от училищата в Община Ловеч са включени в списъка

...
Шест от училищата в Община Ловеч са включени в списъка
Коментари Харесай

Вече шест училища в Община Ловеч са иновативни

Шест от учебните заведения в Община Ловеч са включени в листата на новаторските учебни заведения в Република България за образователната 2022/2023 година. Списъкът е признат с решение № 601 на Министерски съвет от 17 август.

Профилираната природо-математическа гимназия е новаторско учебно заведение към този момент шеста подред образователна година. ОУ „ Васил Левски “ – Ловеч и Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „ Проф. доктор Димитър Димов “ са в този лист за пети път, а СУ „ Тодор Кирков “ е за втора поредна година. Новите попълнения за 2022-2023 са ОУ „ Христо Никифоров “ (на снимката) и Професионалната гимназия по механоелектротехника.

ППМГ взе участие с план „ Иновативно учебно заведение “, който дава опция за гъвкави форми на преподаване, в това число самостоятелно преподаване и учене, кооперативно учене и онлайн преподаване и прибавен проектно-базиран учебен развой в STEM профилите. Целта е основаване на комфортна софтуерна среда, в която учителят и учениците елементарно да употребяват цифровизирано образователно наличие и други цифрови запаси. От дисциплинарно ориентираното образование се прави равномерен преход към интердисциплинарна интеграция, която след това да предложи трансдисциплинарно интегрирано преподаване. Разчита се на STEM центъра, в който последователно ще се постановат нововъведения в преподаването и консолидиране на уроци, а след това и интегрирани модули от образователно наличие.

ОУ „ Васил Левски “ – Ловеч от образователната 2018/2019 развива просветителния развой посредством включване ресурсите на просветителни платформи в композиция с таблет за всяко дете. Използват се способи за интензивно учене – работа по планове, работа в екипи, игрови способи и други, както и подвижности за продан, разпространение и мултиплициране на новаторски практики и артикули.

НПГВМ работи по план „ Иновации в деяние “ на тематика „ Техници под контрол- симбиоза сред две специалности “, с което се цели взаимоотношение сред 2-те специалности и използване на положителни практики посредством съчетаване на разнообразни предмети в един урок.

СУ „ Тодор Кирков “ е новаторско учебно заведение от 2021 година. Името на нововъведението е „ Професия и роден град – фантазии и хрумвания “.  Продължителността е две години. Проектът обезпечава условия за ранен професионален избор, като учениците ще бъдат дейно съветвани по отношение на кариерното им развиване.

Иновативният план построява визия и увереност измежду учениците от пети и шести клас, че привлекателността на дадена специалност се въздейства мощно от привлекателността на образованието, посредством което се придобива.

ОУ „ Христо Никифоров “ за първа година  ще работи по реализацията на проект  „ Природата – това сме ние “ за 4 и 5 клас. Той ще се осъществя във факултативни образователни часове „ Грижа за природата “, в клубове „ Екология “ и „ Дигитална математика “, както и в часовете от общообразователната и разширената подготовка.

Иновацията залага на STEM интердисциплинарни уроци с практическа устременост, които ще допринесат за повишение на интереса на учениците към естествените науки, математика, география и стопанска система, компютърно моделиране и осведомителните технологии. Преминаването от пасивно към интензивно учене доста ще увеличи мотивацията на участниците и ще ги стимулира да изградят своя гражданска позиция.

ПГМЕТ предлага иновация с помощта на плана по Национален парк „ Изграждане на учебна STEM среда “. Училището разполага с нужната база, както и с добита професионална подготовка на преподавателите. Въвежда се нов образователен предмет „ Вградени системи “, състоящ се от два модула, който ще се учи в две поредни образователни години. На учениците от 10 клас, компетентност „ Автотранспортна техника “, се предлага модул „ Схемотехника “ - доктрина, а за 11 клас – модул „ Развойна среда Arduino “ – образователна процедура.

Иновативното образование развива креативното и критическо мислене в учениците, като покачва триумфа им.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР