Шест от случаите са с чуждестранни гражданиКойто го боли гърло

...
Шест от случаите са с чуждестранни гражданиКойто го боли гърло
Коментари Харесай

Делта настъпва в София, Бургас и Варна

Шест от случаите са с задгранични жители
Който го боли гърло и кашля, дано си стои у дома, сподели проф. Тодор Кантарджиев

Засяга горните дихателни пътища

Общо 85 клинични проби със SARS-CoV-2 са оценени от лабораторията към Националния център за заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ), като единствено една от тях е с Алфа вид, а всички останали с Делта. Според информацията, публикувана от НЦЗПБ, в София към този момент са 15 случаи, в Бургас - също, във Варна -12. Шест от случаите по морето се отнасят за задгранични жители, означават още от НЦЗПБ в седмичната си информация.

“Клиничната картина и симптоматиката на Делта разновидността са по-различни от истинския вид на ковид. Делта разновидността на ковид визира горните дихателни пътища, не е толкоз присъща загубата на подушване и усет, само че и не трябва да се подценява заплахата. Който го боли гърло и кашля, дано да си стои вкъщи”, уточни пред Българска национална телевизия проф. доктор Тодор Кантарджиев. Той означи, че страната към този момент е в оранжевата зона по разпространяване на COVID-19. В София инфектираните са 146 на 100 000 души за 14 дни.

Проф. Кандарджиев бе безапелационен, че в случай че съблюдаваме леките ограничения, няма да се постанова използването на по-тежки. Според данните на Националната осведомителна система, общо 272 са новодиагностицираните с коронавирусна зараза лица у нас през миналите 24 часа. 6 358 са общо тестванията, направени през последното денонощие, от които 1 678 са PCR, а 4680 - антигенни.

Ваканция на плажа

Анархия с маските по морето
Инспекции най-малко 3 пъти на седмица



Даниела Фархи,
ТРУД, Варна

Засилени инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения в търговски и публични обекти, офиси и градския превоз започнаха РЗИ, полицията, общината, Областната дирекция по сигурност на храните и Областната ревизия по труда във Варна. Инспекции ще има най-малко три пъти седмично, стана ясно след свикана от регионалния шеф Марио Смърков против сред институциите и представители на туристическия отрасъл.

От бизнеса настояха за по-строг надзор от страна на страната, с цел да не се наложи стягане на режима. “Сега следим безредица - никой не носи маски, все едно нищо не се случва. Трябва да успеем да ограничим четвъртата вълна посредством прецизно съблюдаване на настоящите все още мерки”, съобщи зам.-председателят на Сдружението на заведенията в България Марин Сотиров, като напомни, че браншът е срещу намаляването на потенциала на заведенията до 30% и свиването на работното време. “Нашият бизнес е измежду най-проверяваните, само че би трябвало да се обърне внимание и на останалите сектори”, уточни Сотиров. Той предизвести, че при втурване на заповеди за нови рестрикции даже единствено на локално равнище сдружението ще реагира единно и благодари на регионалния шеф за разговора и търсенето на общи решения за преодоляване на растящия брой инфектирани с COVID-19.

В цялостната с летовници Варна сега заболеваемостта е 121,5 на 100 000 души, регистрира шефът на РЗИ доктор Дочка Михайлова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР