Шест от седемте парламентарни групи трябва да сключат пакт за

...
Шест от седемте парламентарни групи трябва да сключат пакт за
Коментари Харесай

Третият мандат - тест, примирие или нови избори?


Шест от седемте парламентарни групи би трябвало да сключат пакт за помирение и да кажат, че ще оказват помощ, в случай че се стигне до това да бъде връчен на някои от останалите партии, които са вероятни мандатоносителите. Tова съобщи конституционалистът доцент Наталия Киселова пред БиТиВи за опцията да се сформира държавно управление с третия мандат.
 Към третия мандат – пътят е сложен и не изключително прочут
Към третия мандат – пътят е сложен и не изключително прочут

Дори и изходът да е предварителен избор, то би било добре парламентарните обединения да слагат начало в този момент

Тя изясни, че преди да се стигне до връчване на третия мандат за сформиране на държавно управление т рябва да се мине процедурата по търсене на отговорност на основния прокурор с и Закона за правосъдната власт. Това ще е първият тест и ще забележим до каква степен са откровени ГЕРБ.

Доц. Киселова е на мнение, че въпросът за съдружно съглашение е политически въпрос. Конституцията е планувала 7-дневен период, в който да се връчи третият и финален мандат за сформиране на държавно управление.
 Политическа партия са подготвени да поддържат Демократична България с министри
Политическа партия са подготвени да поддържат Демократична България с министри

" Продължаваме Промяната " са подготвени да разговaрят по политики за предстоящ кабинет

Политологът Иво Инджов добави, че опциите за сформиране на държавно управление с третия мандат не са огромни. В момента Демократична България и ГЕРБ си подават топката и някак си няма по какъв начин да се случи да стане на чисто, без да бъдат отстранени " Продължаваме промяната ". Ако се сформира държавно управление с Политическа партия, това значи ГЕРБ да признаят същинска правосъдна промяна на прокуратурата, уточни Инджов. В момента ГЕРБ дефинират всевъзможни функции на Демократична България и Христо Иванов. ГЕРБ желаят да набият чеп сред Демократична България и Политическа партия, да има държавно управление и да не се вършат следствия върху някогашния министър председател Бойко Борисов. Дори да се сътвори експертно държавно управление, което ще е казус, по какъв начин ще образува държавно управление Демократична България с 20 депутати, недоумява Инджов.
 Борисов работил добре с Христо Иванов, по тази причина му предлага и кабинета Габровски, и автограф
Борисов работил добре с Христо Иванов, по тази причина му предлага и кабинета Габровски, и автограф

Лидерът на ГЕРБ вижда действителен късмет с третия мандат

Доц. Стойчо Стойчев означи, че разновидността за третия мандат е държавно управление на малцинството на Демократична България с ГЕРБ и Политическа партия, като някоя от двете партии да не взе участие с министри. Нито Политическа партия, нито ГЕРБ могат да създадат държавно управление и не могат да съберат болшинство. Изходът е държавно управление на Демократична България, която да понесе отговорност за своя кабинет, сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР