Шест от жените, класирали се за четвъртфиналите на Ролан Гарос,

...
Шест от жените, класирали се за четвъртфиналите на Ролан Гарос,
Коментари Харесай

Рекорд в Париж: Шест дебютантки на 1/4-финалите на "Ролан Гарос"

Шест от дамите, класирали се за четвъртфиналите на " Ролан Гарос ", за първи път доближават до тази фаза в шампионатите от Големия шлем, оповестява уеб сайтът на WTA.

Това в никакъв случай не се е случвало в " Оупън ерата " и се счита за нов връх за брой дебютантки. До момента на Откритото състезание на Австралия през 1969 година и в Париж през 1976 и 2001 година е имало по пет тенисистки, дебютиращи измежду осемте най-хубави в Шлема.

Снимка: Reuters

Това са 17-годишната американка Коко Гоф, Паула Бадоса (Испания), Тамара Зиданшек (Словения), Елена Рибакина (Казахстан), Барбора Крейчикова (Чехия) и Мария Сакари (Гърция).

Най-възрастната от тях е 25-годишната Крейчикова, която предишния сезон стигна до осминафиналите на " Ролан Гарос ". С най-ниско място в ранглистата е Зиданшек, която беше №85 в света преди началото на шампионата.

Поне две от гореизброените за първи път ще стигнат до полуфинал в Големия шлем, тъй като двойките са Бадоса - Зиданшек и Гоф - Крейчикова.

Другите два четвъртфинала са: Рибакина – Анастасия Павлюченкова (Русия) и Ига Швьонтек (Полша)– Сакари, тъй че теоретически има вид и четирите полуфиналистки да бъдат безспорни дебютантки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР