Шест от деветте населени места в община Русе, които бяха

...
Шест от деветте населени места в община Русе, които бяха
Коментари Харесай

Шест населени места от община Русе са с възстановено електрозахранване

Шест от деветте обитаеми места в община Русе, които бяха без ток - Хотанца, Ново село, Бъзън, Долно Абланово, Семерджиево и Ястребово, са с изцяло възобновено електрозахранване. В Тетово това се чака да се случи до края на деня, а Бъзън към момента е с прекратено водоподаване заради повреда в прилежащото село Писанец. Екипите на електроразпределителното сдружение не престават да работят по премахване на повредите в Просена и Николово, като и там упованията са до края на деня зареждането да бъде възобновено.

В кварталите Образцов чифлик и Държавно земеделско стопанство към момента няма ток. В Долапите той е възобновен напълно, а в Средна кула на избрани места се чака подаването на електрозахранване да бъде възобновено в идващите часове.

Основните улици на територията на Русе и дребните обитаеми места са разчистени с наличната техника, както и входно-изходните точки. Работи се интензивно и по обработката на второстепенната пътна мрежа в града.

Продължава дейното унищожаване на паднали дървета и клони в Русе, като през идващите дни, с изключение на наличният състав на Оперативна програма „ Паркстрой “ и „ Вектор “, се включват и спомагателни запаси от два екипа на Доброволното формирование към Община Русе и още два от Регионалната дирекция по горите. След обработката на главните пътни артерии и площи към ведомства, детски ясли, градини и образователни заведения, ще се пристъпи поетапно и към почистване на дървесна маса в кварталите.

На територията на община Русе няма да бъде преустановяван образователния развой, като само в ПССГ „ Ангел Кънчев “ в Образцов чифлик занятия няма да се организират през утрешния ден заради сериозна повреда в електрозахранването.

По последни данни пътищата Русе-Бяла и Русе-Силистра са отворени за придвижване.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрологиясочи, че преваляванията от запад на изток последователно ще стопират и в Североизточна България, където към момента количествата ще са обилни, виелиците ще продължат и ще се образуват преспи. Според синоптиците през нощта облачността ще продължи да се раздира и понижава, ще е съвсем без превалявания. Вятърът ще продължи да отслабва, като в понеделник ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина и Източна България краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР