Шест общини от Врачанска област останаха без ток заради силната

...
Шест общини от Врачанска област останаха без ток заради силната
Коментари Харесай

Буря в Северозапада. Няколко общини останаха без ток, а една жена получи фрактура

Шест общини от Врачанска област останаха без ток поради мощната стихия. Става дума за Враца, Мездра, Бяла Слатина, Роман, Борован и Криводол. Само за няколко минути скоростта напразно внезапно се повиши до ураганни стойности. Във Враца има десетки паднали дървета и клони, изкъртени са пътни знаци.
Силен дъжд с плевел вятър от 76 км/ч събори клони по улиците, а също и саксии от по-висите етажи на кооперациите в Кюстендил. Бурята продължи към 15 минути.

На моменти западният вятър стигна скорост от 21 м/с (75,8 км/ч), споделиха от метеорологичната станция. Екипи на Служба " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " отстраниха паднал клон на централния бул. " Цар Освободител " при спортният комплекс " Осогово ". Там служители на реда контролираха придвижването, до момента в който трасето беше почистено. Имаше паднали клони и по бул. " Георги Раковски ", около река Банщица. Бурята не е нанесла съществени вреди, сподели за БНР началникът на Регионалната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Светлин Георгиев.

Една жена е потърпевша при бурята. Тя е продавачка на сладолед в будка на централната улица във Враца. От мощният вятър магазинчето се съборило върху нея. Жената незабавно е закарана в Центъра за незабавна здравна помощ. При прегледа била открита фрактура, оповестява " Дарик ".

Без електрозахраване има и села в общините Монтана, Брусарци и Вълчедръм. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняването на повредите.

25 сигнала са постъпили в Столичната община за проблеми, породени от краткотрайната стихия, която се развихри над София. Това заяви за " Хоризонт " Красимир Димитров от Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ". Сигналите са най-вече за повалени дървета и клони. Отстранено е и паднало дърво, което краткотрайно затрудни придвижването на трамвай №10, сподели още Димитров:

„ В момента се прави организация с компаниите, които дават отговор за почистването, за дъждоприемните шахти, защото доста листна маса е паднала върху шахтите. Имаме два екипа, които са на Южната дъга. В момента се обработват два сигнала в Драгалевци. Имаме паднало строително платно от ограда на строителен обект. Нямаме данни за нанесени материални вреди. За момента ситуацията е спокойна ", разяснява Димитров.

Жълт код за значителни превалявания, съпроводени от гръмотевици, е разгласен за 5 области в Северозападна и централна Северна България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР