Шест милиона лева ще струва основният ремонт на Концертната зала

...
Шест милиона лева ще струва основният ремонт на Концертната зала
Коментари Харесай

Ще издържи ли Партийният дом на силен трус

Шест милиона лв. ще коства главният ремонт на Концертната зала на пл. " Централен ", предоставена за прилагане на Операта. Министерството на културата е поело ангажимент за финансиране, заяви през вчерашния ден кметът Иван Тотев.

Общината пък ще афишира социална поръчка за реорганизация на високото тяло на някогашния партиен дом по модела на инженеринг - планиране и строително-монтажните работи.

Проектът към този момент беше предоставен на компания, която завоюва конкурс. Но е прекъсната, тъй като декларирахме желание, че тази задача ще коства 100 000 лв., а отидоха 350 000, описа градоначалникът.

Оскъпяването пристигна поради градивното проучване на 12-етажната постройка, при което се оказа, че тя не дава отговор на актуалните условия за земетръс.

Новината е изключително настояща в дните, когато край Пловдив се вижда сериозна сеизмична интензивност. В тази връзка общината ще желае да се направи подсилване на постройката и по-късно ремонт, който ще включва замяна на асансьорите, вътрешни преустройства и нова фасада.

Приблизителната стойност е 7 млн. лв., а средствата ще бъдат обезпечени по оперативна стратегия " Региони в напредък " от фонда, очакван за енергийна успеваемост, изясни Тотев. /Марица.бг
тагове партиен дом трус
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР