Шест милиона домакинства в Украйна остават без ток след руските

...
Шест милиона домакинства в Украйна остават без ток след руските
Коментари Харесай

Шест милиона домакинства в Украйна остават без ток, евакуация от Херсон


Шест милиона семейства в Украйна остават без ток след съветските бомбардировки по енергийната мрежа на страната. Заради продължаващия обстрел украинските управляващи започнаха да изтеглят хора от неотдавна напуснатия от съветските войски град Херсон. 

Близо половината от семействата в столицата Киев са без ток поради масираните съветски бомбардировки по енергийни обекти. Прекъсванията на електричеството не престават в множеството райони на Украйна и столицата Киев, заяви президентът Володимир Зеленски в нормалното си послание. Зеленски разкритикува кмета на Киев Виталий Кличко. Държавният глава съобщи, че чака по-добра работа от локалните управляващи в столицата след доста недоволства от жителите за липса на достъп до жизненоважни услуги на фона на спиранията на тока. Според него кметът на Киев не се е справил добре със задачата по разкриването на специфични подслони за хората, останали на мрачно и студено поради съветските офанзиви.

" Моля обърнете внимание - хората в Киев се нуждаят от по-голяма поддръжка, много от тях са без електричество по 20 даже 30 часа. Очакваме качествена работа от кметството ", съобщи Зеленски.

Украинската страна заяви също, че изтегля хора от неотдавна отвоювания Херсон. Сто души са отпътували с трен за град Хмелницки в Западна Украйна, заяви нощес украинското министерство на инфраструктурата. Вчера беше обявено за 15 починали при обстрела на Херсон. По-рано този месец под напън от украинска контраофанзива съветските войски се изтеглиха от града, който бяха завладяли през март. В момента обаче са заели позиции на отсрещния бряг на река Днепър, откъдето обстрелват. Освен това инфраструктурата на Херсон е дотам разрушена, че украинските управляващи предложиха на жителите краткотрайно да изоставен регионалния град.

Руският президент Владимир Путин се срещна през вчерашния ден с група от 17 майки на бойци, които водят война в Украйна. Той съобщи, че споделя болката на тези, чиито деца са починали или са били ранени. Украйна не оповестява данни за загубите си. Последните данни за съветски загуби са от септември - за близо 6 хиляди починали, само че съгласно американски източници броят на убитите и ранените за всяка от страните надвишава 100 хиляди души.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР