Шест месеца структурите на Възраждане Стара Загора и Казанлък сигнализират

...
Шест месеца структурите на Възраждане Стара Загора и Казанлък сигнализират
Коментари Харесай

Институции неглижират разрухата в болницата в Радунци

Шест месеца структурите на Възраждане Стара Загора и Казанлък алармират институциите за безстопанствената болница в Радунци.

Най-големият белодробен санаториум на Балканите, освен е затворен и е оставен да се разрушава, само че е без защита, а достъпът до него е свободен. Част от активите и имуществото на болничното заведение към момента са в постройката - инсталация, покъщнина, болнична и здравна документи с голям брой персонални данни, медицински консумативи, останки от медикаменти или медицински проучвания, за които не е известно дали не са рискови за здравето, при неправилното им предпазване.

Подавани са сигнали до Министерството на здравеопазването, стига се и до съд поради отвращение на институцията да отговори на питане по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ). Сигнализирана е още окръжна прокуратура Стара Загора, Национална организация по приходите - Стара Загора, Регионален държавен списък - Бургас, Комисия по отбрана на персоналните данни, Регионална ревизия по околната среда и водите - Стара Загора.

До момента реакция има единствено от Комисията по отбрана на персоналните данни, която установи сериозна заплаха от корист с персонални данни

Основният проблем, който споделиха и от други институции, е неналичието на формален достъп до постройките, който да им разреши да влязат в пълномощията си.

С приложеното отворено писмо ние от Възраждане за следващ път настояваме Министерството на здравеопазването да обезпечи достъп до постройката на всички останали институции, с цел да могат да извършат служебните си отговорности. Настояваме Министерството на здравеопазването да обезпечи защита на рушащата се болница в Радунци. Обръщаме се към медиите с молба да ни поддържат като дадат гласност на протичащото се.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР