Шест месеца след старта на сегашното управление - нов спор

...
Шест месеца след старта на сегашното управление - нов спор
Коментари Харесай

Нов спор в коалицията - трябва ли кабинетът да представи управленска програма

Шест месеца след старта на настоящето ръководство - нов спор в четворната коалиция. Трябва ли държавното управление да показа управническа стратегия с съответни тематики и периоди за осъществяване?

" Демократична България " и Българска социалистическа партия упорстват държавното управление да разгласи управническата си стратегия, в която да набележи най-важните цели за идващите месеци. От " Продължаваме промяната " и " ИТН " обявиха, че има съдружно съглашение, в което са заложени най-важните тематики за четирите партии в ръководещата коалиция.

Ако партиите в ръководещата коалиция престанат взаимно да се подлагат на критика, структурата на властта ще наподобява много по-стабилна, разяснява Кристиан Вигенин в утринния блок на Българска национална телевизия. Според него е нужна управническа стратегия с съответни ограничения и периоди.

Много се надявам, че в границите на идващите седмици ще можем да излезем с такава стратегия, с цел да знаят хората, че не работим ден за ден, както наподобява в техните очи, а има явен проект и вероятност. Тогава ще отпаднат и доста от въпросите, свързани с това разпада ли се обединението тази или идната седмица. Не, не се разпада.

От " Продължаваме програмата " отвърнаха, че следват съдружното съглашение, утвърдено от всички. И реагират на рецесиите от последните 6 месеца.

Ние имаме съдружно съглашение, партиите от ръководещата коалиция са подписали съдружно съглашение, към което се придържаме. В него ясно са дефинирани целите както краткосрочни, по този начин и средносрочни, по този начин и дълготрайни, сподели Петър Куленски - ПГ на " Продължаваме промяната ".

" Демократична България " подсетиха, че в декларация на 13 май приканиха за разработване на документ, който да набележи най-важните задания пред страната.

Правителствена стратегия или някакъв различен документ, който да ни даде съответно за идващите месеци какъв ще ни е фокуса, е нужен и ще помогне много да се усъвършенства успеваемостта на нашата работа, сподели Христо Иванов - ръководител на ПГ на " Демократична България ". Мисля че всички сме съгласни, че този метод на работа е прекомерно безреден и комплициран, че връзката не е добра, че успеваемостта не е добра и би трябвало да работим да го подобрим, добави той.

Коалиционното съглашение е фундаментът на обединението, може да се одобри и като стратегия, която би трябвало да се извършва, е позицията на Има Такъв Народ.

Напоследък това съдружно съглашение остана на назад във времето, не се работи по него, заради черните лебеди, които по този начин или другояче ни застигат - рецесиите в страната,войната в Украйна и така нататък и другите търкания на база концепциите и мненията на всеки един в тази коалиция, сподели Станислав Балабанов - ПГ на " ИТН ".

Има Такъв Народ подсетиха, че съдружно съглашение беше реализирано с цялостно единодушие сред всички специалисти в обединението.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР