Шест месеца след поставяне на втората доза на антикоронавирусната ваксина

...
Шест месеца след поставяне на втората доза на антикоронавирусната ваксина
Коментари Харесай

Проучване от Израел: Антителата при ваксината срещу коронавирус на Pfizer намаляват доста след 6 месеца

Шест месеца след слагане на втората доза на антикоронавирусната ваксина „ Комирнати ” на Pfizer/BioNTech и вируснеутрализиращите, и IgG антитела (IgG е най-често срещаният вид антитела и са сигурен знак за прекарана инфекция). Това сочи ново изследване от Израел,.

В изследването са следени 4868 души медицински личен състав в Израел, като 3808 от тях влизат в линеарния модел на проучването, а наблюденията са правени в интервала 19 декември, 2020 година – 9 юли, 2021 година. По време на проучването, 20 от тези напълно имунизирани хора са се заразили с COVID-19 (доказано с PCR тест), а 5 са с положителен антигенен тест.
 Проф. Илко Гетов: Заради ниските равнища на имунизиране България попада в забранителните описи за пътешестване Проф. Илко Гетов: Заради ниските равнища на имунизиране България попада в забранителните описи за пътешестване
„ Заради ескалацията на антиваксърските настроения и невярата в актуалната просвета у нас ще настъпи самоизолация на българите, така...

Резултатите – 1269 души са обособени в група, при която са правени проби за вируснеутрализиращи антитела. Пикът т.е. достигането на максимален брой антитела е следено в интервала от ден 4 до ден 30 след втората доза ваксина. Спадът на вируснеутрализиращите антитела за 6 месеца е 4,6 пъти по отношение на пика .

Заключенията: Оказва се, че IgG антителата понижават с равномерна скорост, до момента в който вируснеутрализиращите се намаляват по-бързо през първите 3 месеца след втората доза ваксина, а по-късно понижението е релативно по-бавно.

Освен това – 6 месеца след втората доза вируснеутрализиращите антитела понижават повече при мъжете, в сравнение с при дамите, понижават повече при хората над 65 години, в сравнение с в групата сред 18 и 45 години и понижават повече при хората с проблеми с имунната система (имуносупресирани), в сравнение с при тези, които нямат такива проблеми. Всъщност, съгласно проучването 6 месеца след втората доза ваксина, млади и при кардинално здрави дами пада с 2,5%, при същата категория, само че мъже - 4%, при дами над 65 години процентът на спад към този момент е 6 на 100, а при мъже - 15 на 100. Но и си жена под 45 години, процентът на спад към този момент е 18%, а в случай че си мъж - 24%. Ако пък си и над 65 години и си жена, процентът е 30 на 100, в случай че си мъж - 50 на 100.

Интересен миг е, че при хората с повече килограми имунитетът устоя по-дълго.

Друг аспект от заключенията – с падът на вируснеутрализиращите и на IgG антителата е в доста по-малка степен за интервал от 8 до 10 месеца при преболедували ! Предвид натрупващите се данни и от други изследвания, наподобява имунитетът при преболедували е по-силен, в сравнение с при непреболедували, само че имунизирани с две дози, гласи умозаключение на учените.
 Лекари от Карлово отхвърлят трета доза ваксина, притесняват се от периода на валидност Лекари от Карлово отхвърлят трета доза ваксина, притесняват се от периода на валидност
Лекари и стоматолози в Карлово отхвърлят да си слагат трета доза на имунизацията " Пфайзер ", защото сега при тях се предлага единствено о...

И най-важното – при ваксини като тези против шарка да вземем за пример, спадът на обезвреждащите антитела е сред 5% и 10% годишно по отношение на пика. В случая с " Комирнати " спадът идва след няколко месеца и той е доста по-голям.

Във Facebook профила си Георги Маринов, който е част от департамента по генетика на Станфордския университет, разяснява в по-широк аспект тематиката, още веднъж застъпвайки позицията си, че ваксиналният имунитет доста бързо " изветрява ". " (...)  в Израел разпоредбите са такива, каквито са сега, а на всички места по света който може и знае защо става въпрос, гледа да си постави трета доза. Трагедията обаче е, че множеството хора не знаят защо става дума. "

" Проблемът обаче е, че и на децата е ясно, че най-ефективният метод да се срине доверието във имунизациите е хората да почнат да виждат по какъв начин имунизираните им родственици и познати почват да се гътат с тежък Коронавирус откакто са били убеждавани нон-стоп какъв брой съвършени са имунизациите.

После по какъв начин ще се реализира високо покритие с трети, четвърти, пети, десети, двадесети и така нататък дози освен това състояние?
 Болници отказат трансплантации на неимунизирани пациенти в Съединени американски щати Болници отказат трансплантации на неимунизирани пациенти в Съединени американски щати
Болниците в американския щат Колорадо към този момент отхвърлят да вършат трансплантации на пациенти, които не са имунизирани против ковид. Сп...

А това единствено е практическият проблем.

Моралният е, че всяка една инвалидизация и гибел при имунизирани хора, които са си помислили, че са предпазени и са спрели да се пазят и са се " върнали към 2019 г.`` следва да лежи на съвестта на хората, излъгали ги, че отбраната има е трайна и надеждна.

Циничното пояснение, което най-вероятно е и по-близо до истината е, че здравните управляващи и видни специалисти, които лъжат обществото, че имунизацията сама по себе си ще е решение на казуса с пандемията, просто обслужват, в случай че и може би неумишлено, същите частни ползи, с помощта на чието голямо въздействие към този момент 15-20 милиона индивида по света си отпътуваха от Коронавирус. В рамките на тази скица имунизацията е извинението, което се употребява политически за цялостната абдикация от надзор върху болестта. Посланието е ``Има ваксини, връщайте са присъствено на работа и на училище``. За да мине това обръщение и да не се схване като най-гигантския геноциден акт в човешката история, който то действително е, популацията би трябвало да има вяра откровено, че имунизациите са високоефективни. Дори и да не са. И тук злокобната си роля изиграват в миналото уважаваните и реномирани здравни инситутции и специалисти, които облъчват международната общност с подвеждащи ``факти`` и дезинформация, умишлено или не.
 Neue Zürcher Zeitung: Когато имунизираните са неимунизирани - по какъв начин се стигна до този абсурд Neue Zürcher Zeitung: Когато имунизираните са неимунизирани - по какъв начин се стигна до този абсурд
Ваксинирането прави пребиваването измежду хора по-малко рисково и улеснява пътуването, както в рамките на страните, по този начин и отвън тях. Но...

В тази извънредно неприятна обстановка за обособения човек остава само да се пази самичък, доколкото е допустимо това, и да се надявам да не изтегли късата съчка когато това бранене се пробие някой ден. "

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР