Шест месеца ще лежи в затвора мъж, който на два

...
Шест месеца ще лежи в затвора мъж, който на два
Коментари Харесай

Мерак за чужда булка завърши със затвор

Шест месеца ще лежи в пандиза мъж, който на два пъти заплашил жена, към която изпитвал мощни усеща, с ликвидиране. Присъдата е на пловдивския областен съд и следва да бъде изтърпяна при първичен общ режим.

Историята почнала през есента на предходната година. Пострадалата работела в книжарница покрай Съдебната палата. Именно там я забелязал мераклията. Той пък си вадел хляба в близко бистро и постоянно посещавал книжарница, с цел да копира дневното меню.

С времето мъжът изпитал мощни благосклонности към служителката, визитите му зачестили и той непрекъснато търсел мотиви за диалози.
Започнал да оставя бележки, в които пишел, че я обича, написа "Марица ".

Тя не откликнала на сърдечните му стремления и бележките почнали да получават застрашителен и даже нахален темперамент като: „ Момиче, ще те закарам в килията на Алфа Сот “ или „ Ще те ши*ам в книжарницата “. Това тормозило служителката - тя споделила за протичащото се с шефката си и помолила приятеля си да я взема след работа.

Това обаче не възпряло мераклията. На 30 октомври м.г. той оставил на вратата на книжарницата нова записка, в която писал „ Ще лежим в един гроб, няма да се прибереш при детето си “.

Жената била ужасена и незабавно подала сигнал във Второ районно управление (на МВР). Ченгетата се обадили по телефона на подсъдимия и го предизвестили да престане. Въпреки това на 23 ноември оставил нова записка, която гласяла: „ Ще те убия пред книжарницата “.

Междувременно мъжът почнал да оставя торби, цялостни с отпадъци от казаните, които представял като дарове за потърпевшата и детето. Жената си купила спрей за самоотбрана и паник бутон.

На 9 февруари подсъдимият оставил нова записка, в която написал, че ще счупи витрината на книжарницата и още на другия ден хвърлил камък по стъклото. Собственичката на обекта алармирала за случая органите на Министерство на вътрешните работи. Така на 12 февруари мъжът бил арестуван от униформени чиновници. По-късно той бил изправен пред съда с обвинявания за заканите за ликвидиране и безчинство.

Назначените експертизи посочили, че мъжът страда от лека умствена назадничавост, само че можел да схваща какво прави.

Той признал виновността си още по време на следствието. Тъй като мъжът имал чистото правосъдно минало, а и вредите по книжарницата били дребни, районните магистрати му наложили наказване 6 месеца „ отнемане от независимост “ при първичен общ режим.

Освен това той ще би трябвало да заплати и близо 540 лв. за осъществените експертизи и разходи по делото.

Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Окръжния съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР