Шест месеца от началото на войната в Украйна добивът на

...
Шест месеца от началото на войната в Украйна добивът на
Коментари Харесай

Доставките на петрол от Русия счупиха рекордите, благодарение на гръцките танкери

Шест месеца от началото на войната в Украйна добивът на нефт в Русия продължава да надвишава упованията. Доставките на съветски нефт доближиха най-високото си равнище през август съгласно данни на Института за интернационалните финанси (IIF), а гръцките танкери играят най-голямата роля по пътя на съветският нефт към интернационалните пазари, написа Oilprice.

Главният икономист на института IIF Робин Брукс написа в Twitter, че потенциалът на петролните танкери, тръгващи от съветските пристанища, е бил малко под 160 милиона барела през август, най-голямото количество, в ставнение с предходните години.

" Русия изнася по-голямата част от своя недопечен нефт посредством задгранични петролни танкери. Обемът на тези доставки през август 2022 година надвишава количествата от всяка една предишна година, с помощта на гръцки петролни танкери, които пренасочиха потенциала си към превозване на съветски нефт ", декларира Брукс пред Business Insider.

Преди няколко месеца Refinitiv Eikon заяви, че Гърция се е обрисувала като нов център за съветски нефт посредством товарене от транспортен съд на транспортен съд. Търговията с съветски недопечен нефт и петролни артикули към този момент остава законна, защото членовете на Европейски Съюз не могат да се спогодят за методологията на цялостна възбрана.

Въпреки всичките предизвестия и закани за занемаряване на съветските енергийни първични материали, Русия към момента съумява да продава голямо количество от своя нефт и газ.

Според данните от следенето на корабите и пристанищата, швейцарските Vitol, Glencore и Gunvor, както и сингапурската Trafigura, не престават да получават огромни количества съветски недопечен нефт и артикули, в това число дизел.

Vitol даде обещание да спре да купува съветски недопечен нефт до края на тази година, до момента в който Trafigura съобщи, че ще спре да купува недопечен нефт от съветската държавна Роснефт до 15 май, само че е свободна да купува товари с съветски недопечен нефт от други снабдители. Glencore съобщи, че няма да влиза в " нов " търговски бизнес с Русия. Междувременно Индия и Китай компенсират огромна част от загубите за Русия.

Голяма част от виновността пада върху Швейцария. Лъвският къс от съветските първични материали се търгува през Швейцария и посредством близо 1000 стокови компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР