Шест месеца гаранция за качество след ремонт на колата в

...
Шест месеца гаранция за качество след ремонт на колата в
Коментари Харесай

Гласят нов закон, от който ще бъдат облагодетелствани абсолютно всички шофьори!

Шест месеца гаранция за качество след ремонт на колата в сервиз – тази концепция е записана в нов закон за придвижване по пътищата, който разделя досегашния на три, оповестява bTV.

В момента единствено най-големите автосервизи дават гаранции. Ако извършите колата си в кварталния гараж при познатия ви занаятчия, при възникването на проблем отговорността си е ваша.

Идеята на новите законови промени е всеки водач да получава шест месеца гаранция за свършеното в сервиза, а самите сервизи да излязат на ярко, като се записват.

Почти всеки водач има история с неприятно свършена работа в сервиз. Последната за Божидар Маринов е отпреди година, когато отишъл за ремонт на ауспуха, а си тръгнал с прекратени спирачки.

„ Както режеше, отхвръкна флексът, отряза ми тръбите на спирачките. Работата се проточи със седмици. Загубих си времето, не толкоз финансово, колкото разправии”, изясни Божидар.

В сервиза на Калин Балканлиев дават шест месеца гаранция за свършената работа. Нова щета след ремонт не значи наложително неточност на майстора. „ Всичко зависи от самия подробност, работа, ремонт какво се е случило. Невинаги е за сметка на сервиза, само че е възможно”, счита притежателят.

Доста сервизи у нас не са регистрирани на никое място и не дават гаранции. Това им разрешава да работят по-евтино и да подбиват цените на останалите. Те няма да се затварят, а ще би трябвало да подсигуряват работата си, в това число кой работи в тях.

„ Засега това, което предвиждаме в закона, е ние да ги записваме и при осъществяване на тежки нарушавания от експертите ще ги изключваме от регистрите и ще имат възбрана за тази активност от две години”, разясни Дамян Войновски, основен секретар на „ Автомобилна администрация”.

Друга оригиналност е вкарването на всички коли в електронен указател, в който те да имат досие за направените поправки, катастрофи и отговорности.
Ако законът бъде признат, той ще контролира и аварийните елементи от автоморгите. Автосервизът, който е инсталирал съответната част, ще носи отговорност за нея. Целта е да се подсигурява сигурността на пътя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР