Шест медала спечелиха българските гимнастички във финалите на уредите в

...
Шест медала спечелиха българските гимнастички във финалите на уредите в
Коментари Харесай

6 медала за България от финалите в индивидуалното от СК в Баку, ансамбълът без медал

Шест медала завоюваха българските гимнастички във финалите на уредите в индививидуалната конкуренция на международната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайзджан).

Стилияна Николова извоюва купите в осъществяванията с обръч, с бухалки и с лента. Ева Брезалиева пък се  поздрави със сребърни оценки в тези с топка и с лента и с бронз във финала с обръч.

Николова, която през вчерашния ден стана шампионка в многобоя, получи 34.650 точки с обръч, а Брезалиева беше оценена с 33.550 точки. И двете изиграха мощни своите композиции, а за Брезалиева това е също второ отличие след бронза в многобоя. Със сребърният орден на този апарат се окичи международната първенец от София 2022 София Рафаели от Италия с 34.400 точки.

В осъществяванията с топка Брезалиева извоюва сребро, а Николова остана осма след груби неточности. След мощна и постоянна игра Ева Брезалиева получи оценка от 32.950 точки и се подреди на втората позиция. Стилияна Николова с апарат отвън терена и други грешки остана последна с резултат от 28.700 точки. Златен орден за Дария Варфоломеев от Германия с 33.150 точки, а представителка на Узбекистан Тахмина Икромова се подреди трета с  31.800.

Във финала с бухалки Николова още веднъж стана шампионка с безапелационното  34.150 точки. Втора и трета са надлежно Виктория Оноприенко (Украйна) с 32.650 точки и Дария Варфоломеев с 32.550. Ева Брезалиева имаше грешки и остана пета с 31.650 точки.

В последният край, този с лента, двете българки още веднъж се качиха на почетната стълбичка. Златният орден стана пригежание на Стилияна Николова, а сребърния на  Ева Брезелиева. Въпреки неточностите, Николова получи 31.300 точки, което и беше достанъчно за първото място. Брезалиева бе оценена с 31.100 ( и справедливо сграбчи среброто  в този край. Бронзово отличие за Тахмина Икромова от Узбекистан с 30.950 точки.

Ансамбълът на България остана без орден.

След като приключиха на шестото място в многобоя, през днешния ден възпитаничките на Весела Димитрова, Михаела Маевска и Ясена Стойнева, не успаха да се оправят с напрежението и да изиграят чисто съчетанията си и останаха отвън призовите тройки и във финалите на уредите.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова позволиха неточност в осъществяването си с пет обръча (уред отвън терена) и с оценка от 32.350 точки, от които 17.800 за компликация, се подредиха на петата позиция. Израел завоюва златния орден с резултат от 34.950 точки. На второ място се подреди петорката на Китай с 34.650 точки, а гимнастичките от Украйна стигнаха до бронза с 33.350 точки.

Във финала с две топки и три ленти международните шампионки от състезание в София през предходната година получиха оценка от 31.550, 16.700 за компликация, и заеха четвърта позиция. От треньорския щаб подадоха контестация, която беше отхвърлена и оценката остана същата. Второ злато завоюва ансамбълът на Израел с оценка от 33.100 точки, пред Китай с 32.450 точки и Азербайджан с 32.300 точки.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР