Шест летища във Франция бяха евакуирани в сряда след изпратени

...
Шест летища във Франция бяха евакуирани в сряда след изпратени
Коментари Харесай

Шест френски летища бяха евакуирани след „заплахи за атака“

Шест летища във Франция бяха евакуирани в сряда след изпратени по имейл " закани за офанзива ", сподели полицейски източник пред AFP, последната от поредност сходни закани през последните дни.

Евакуациите в Лил, Лион, Нант, Ница, Тулуза и летище Бове покрай Париж ще разрешат на управляващите да „ изчистят всевъзможни подозрения “, че заканите може да са действителни, сподели източникът.

Инцидентите последваха други бомбени закани във Франция след нападението на Хамас против Израел на 7 октомври и смъртоносното намушкване с нож в петък на преподавател в северния град Арас от мъж, който твърди, че е правилен на групировката " Ислямска страна ".

Дворецът Версай, една от най-посещаваните туристически атракции на Франция, беше евакуирани в сряда заради опасения за сигурността за трети път в границите на пет дни.

Говорител на френския авиационен орган DGAC удостовери евакуациите заради предизвестия за бомби единствено в Лил, Лион, Тулуза и Бове и не съумя да даде спомагателни детайлности незабавно.

Онлайн таблото за ръководство на DGAC сподели обилни закъснения в Лил, Лион и Тулуза.

Публикация в акаунта X на летището в Ница (бивш Twitter) гласи, че „ след зарязан багаж... беше основан периметър за сигурност, с цел да разреши нормалните инспекции “.

„ Ситуацията към този момент се възстановява ”, добави той.

Летищните управляващи на летище Брон в Лион също споделиха, че е обещано цялостно позволение.

В Лил говорителка на летището сподели, че три полета са били отклонени, до момента в който обява в неговия акаунт X споделя, че сигурността сили бяха на място.

Имаше комплициране от пасажерите в обществените медии, като някои явно не знаеха за какво са били изведени от летищата.

(FRANCE 24 с AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР