Шест лъва и шест тигъра от приют за малтретирани животни

...
Шест лъва и шест тигъра от приют за малтретирани животни
Коментари Харесай

Евакуираха шест лъва и шест тигъра от Украйна в Полша

Шест лъва и шест тигъра от подслон за измъчвани животни край Киев дойдоха в Полша тази заран, заяви за Агенция Франс Прес представител на зоопарка в Познан, който провежда евакуацията.

Украинският камион, който измина близо 1000 км от Киев, с цел да заобиколи централната област Житомир, която беше обстрелвана от съветските сили, превозваше също два каракала и африканско диво куче, сподели Малгожата Ходила.

Камионът, който потегли във вторник, трябваше да спре и да остане паркиран цяла нощ поради съветските танкове, добави тя. На границата животните са били трансферирани на полски камион.

Животните без документи са пренесени през границата законно, с помощта на скорошна смяна в интернационалната процедура по CITES (Конвенция за интернационална търговия със застрашени типове от дивата фауна и флора) и благодарение на основния ветеринарен доктор на Полша, добави Ходила.

Директорът на зоологическата градина в Познан Ева Зграбчинска, която е работила по евакуацията, е в контакт с няколко западни организации, искащи да одобряват животните. Тя е почнала и акция за набиране на средства.

Преди две години Зграбчинска провежда спасяването на девет тигъра на косъм от гибелта, блокирани в италиански камион на полско-беларуската граница или на път за зоологическа градина в Русия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР