Израелци, задържани в Кипър за предполагаемо изнасилване

...
Шест израелски граждани са били арестувани в Кипър по подозрение,
Коментари Харесай

Шест израелски граждани са били арестувани в Кипър по подозрение, че са изнасилили британска туристка, съобщи израелското външно министерство.

В изявление се казва, че израелското посолство е било информирано и че неговият консул е във връзка с местните власти.

Имаше няма незабавно потвърждение от полицията или правителството на Обединеното кралство.

Но кипърските медии съобщиха, че съд е разпоредил задържането на петима чужденци в очакване на разследване на предполагаемо изнасилване на туристка в Агия Напа.

Информационна агенция Ройтерс отделно цитира полицейски източник, който идентифицира туристката като британка.

Жената е подала жалба в полицията в неделя вечерта, в която се твърди, че е била нападната в хотела си в Агия Напа по-рано същия ден, каза източникът.

Източникът каза, че петимата заподозрени, които по-късно са били задържани във връзка с предполагаемото изнасилване, са израелски мъже на възраст 19 и 20 години.

Междувременно вестник Times of Israel цитира израелския адвокат Нир Ясловиц, който каза пред Канал 12 TV: „Според полицията в Кипър има сериозно подозрение, но за съжаление имаме опит с подобни случаи. Надявам се, че истината ще излезе наяве."

През 2019 г. британка каза на полицията в Кипър, че е била изнасилена от 12 израелски мъже и момчета в Агия Напа.

По-късно тя оттегли обвинението, след като беше държана без адвокат и след това беше съдена и осъдена за причиняване на обществено безпокойство.

Нейната присъда, която възмути активистите за правата на жените, беше отменена след обжалване във Върховния съд на Кипър миналата година.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР