Шест хиляди български студенти се очаква да заминат на студентски

...
Шест хиляди български студенти се очаква да заминат на студентски
Коментари Харесай

Студенти на щурм към Щатите

Шест хиляди български студенти се чака да заминат на студентски бригади в Съединени американски щати през тази година.

Най-предпочитаните позиции са за сервитьори и бармани, защото те остават добре платени, разясняват експерти. Заплащането варира от 9 до 15 $ на час. То е най-високо в щатите Масачузетс, Калифорния и Аляска.
300-3500 лв. са нужни на студентите преди заминаването им за таксите по стратегия "Работи и пътувай ", самолетния билет, визата и за джобни пари. Това изясни Румяна Сотирова, работеща в една от организациите за студентски бригади. Колко съумяват да спестят приблизително младежите от работата си в Съединени американски щати:
4, 5, 6 хиляди $. Имаме образци и за доста повече пари изкарани. До пет цифрени суми. Това е откакто си покрият разноските.
Освен бармани и сервитьори, положително възнаграждение получават също сърф-инструктор, хора, които могат да работят с лодки или които могат да бъдат екскурзоводи.
Наблюденията на сектора са, че за разлика от преди години, когато студентите са ходили на бригади в Съединени американски щати главно поради парите, които ще спестят, в този момент те избират да ги похарчат за туризъм тук-там като: Панама, Мексико, Аляска, Хавай. Емблематичните Ниагарски водопад, Ню Йорк, Лас Вегас, Сан Франциско,съобщи БНР.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР