Шест години затвор за смъртта на осемгодишното дете от Мездра,

...
Шест години затвор за смъртта на осемгодишното дете от Мездра,
Коментари Харесай

Шест години затвор за бащата на детето, простреляло свой връстник в Мездра

Шест години затвор за гибелта на осемгодишното дете от Мездра, простреляно при започване на годината от собствен връстник. Това постанови Районният съд в града.

Делото потегли през днешния ден и завърши с присъда. Подсъдим е бащата на другото момче. Повдигнато му бе обвиняване за погрешно предпазване на оръжие.

Ловната пушка, с която синът му е създал съдбовния изстрел, е била оставена незаключена пред входа на мазето. Впоследствие тялото е било изнесено на улицата, където го откриват съседи. По закон невръстен не може да носи наказателна отговорност за действията си.

Делото се води по съкратеното правосъдно разследване, заради което ефикасното наказване бе понижено с една трета. Подсъдимият ще би трябвало да заплати и 400 000 лв. на почернените родители.

Според Тома Томов, някогашен прокурор и дядо на жертвата, казусът е казус у нас. „ Престъплението излиза отвън всевъзможни рамки на Наказателния кодекс с оглед зверството, с оглед нанесените пострадвания на детето, с оглед проведената фамилна престъпност “, уточни Тома Томов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР