Шест години затвор получи 26-годишен младеж, блъснал смъртоносно 3-годишно момиче

...
Шест години затвор получи 26-годишен младеж, блъснал смъртоносно 3-годишно момиче
Коментари Харесай

Шест години затвор за дрогиран, сгазил 3-годишно момиче

Шест години затвор получи 26-годишен юноша, блъснал смъртоносно 3-годишно момиче и избягал. Върховният касационен съд напълно удостовери неоправдателната присъда на първоинстанционния съд за осъщественото закононарушение, оповестяват от Апелативната прокуратура-София.

Около 21:30 часа на 18 май, 2018 година, обвиненият внезапно спрял управлявания от него лек автомобил пред хранителен магазин в Ботевград.

По същото време от комерсиалния обект излизал К.С. с малолетните си дъщери. Мъжът направил забележка на лидера за скоростта, с която карал. Обърнал му внимание, че мястото е оживено и има доста деца, които играят, в това число и на улицата.

Г.Г. се ядосал, излязъл от автомобила и се насочил против К.С. Децата се уплашили от зародилия спор сред лидера и татко им и се отместили. 3-годишната му щерка застанала директно пред автомобила.

Конфликтът сред двамата мъже ескалирал. В един миг Г.Г. се качил в автомобила си.

Присъстващ на място очевидец се опитал да го спре, с цел да не потегля, заради намиращото се пред колата му момиче. Водачът обаче не го възприел и потеглил.

Последвал удар с 3-годишното дете, което паднало на земята. Пострадалата неотложно била откарана в поделение за незабавна здравна помощ, където била установена гибелта й.

Междувременно причинителят на незаконното действие избягал от местопроизшествието, като не спрял ръководеното от него МПС и траял шофирането. Отишъл при майка си, която го посъветвала да не се укрива. Придружаван от родственици, той се явил в Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в столицата. На служителите на реда Г.Г. разказал за присъединяване си в ПТП и напускането на местопроизшествието.

Назначената по делото сложна съдебно-медицинска и химическа експертиза потвърди съществуване на наркотичното вещество тетрахидроканабинол в кръвта на лидера по време на осъществяване на действието.

Г.Г. е бил приет за отговорен от Софийския областен съд. Той е наказан на 6 години „ отнемане от независимост “ при „ общ “ режим за изтърпяване, както и на „ отнемане от право да ръководи МПС “ за период от 6 години. Присъдата на първата правосъдна инстанция е доказана напълно от Софийския апелативен съд и от Върховния касационен съд.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/temida/2023/09/19/shest-godini-zatvor-za-drogiran-sgazil-3-godishno-momiche.583269
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР