Шест години след старта на международната си експанзия, водещата в

...
Шест години след старта на международната си експанзия, водещата в
Коментари Харесай

Credissimo продължава успешната си международна експанзия

Шест години след старта на интернационалната си агресия, водещата в онлайн кредитирането компания продължава с разширението на пазарите си зад граница. След последно добавения и разрастващ се сполучливо пазар - Колумбия, екипът й е решен да затвърди позициите си в района, като за тази цел приготвя стартирането на активност на още един латиноамерикански пазар. Не остава на назад във времето и разширението на активността на финтех групата и в Европа. Очакванията са до края на годината да бъдат раздадени първите заеми и в Испания.

" Навлизането на нови пазари е част от дълготрайната ни тактика за разширението на бизнеса. Испанският пазар е в пъти по-голям от българския и макар, че сегментът на потребителското кредитиране е мощно конкурентен, той към момента предлага огромен капацитет за напредък. Нашето основно преимущество са редицата вътрешно създадени новаторски и нямащи аналог софтуерни решения, което се потвърждава на всеки от външните пазари, на които присъстваме " споделя Георги Руков, шеф интернационално развиване в Credissimo .

Освен испаноговорящите пазари Credissimo работи и върху навлизането и на още два западно европейски пазари, сред които е и Германия.

Приоритет в стратегическото развиване на компанията постоянно е било и създаването и налагането на новаторски и високотехнологични решения за усъвършенстване на процесите в името на облекчение на клиентите.

Припомняме, че Credissimo беше и първата компания, която предложи мигновено утвърждение на заем за клиентите си в България. Вече повече от четири години разглеждането на всяка една молба минава през напълно автоматизиран и високоскоростен развой, провеждан от изкуствен интелект.

В тази връзка Георги Карпузов, действен шеф на Credissimo , разяснява: " Последните две години за нас бяха извънредно потребни от позиция на фокусиране върху вътрешните ни софтуерни разработки като за задачата в компанията се обособи вътрешен екип от анализатори и експерти в построяването на математически модели, основани на самообучаващи се системи. Една от тях е самообучаващият се скоринг модел, с помощта на който предоставяме на клиентите ни мнение на момента, и който беше надграден дотам, че планираме в идващите няколко месеца да го изнесем даже като независим артикул, наличен за финтех компании. "

Развитието на българския пазар също не е оставено на назад във времето. От няколко месеца Credissimo дава опцията на клиентите си за извънредно улеснено попълване на заявление за заем на база добиване на персоналните данни от фотография на документ за идентичност и автоматизираното им попълване в съответните полета. Компанията е и единствената досега, която дава опция за асимилиране на отпуснатото финансиране по всяка карта, издадена от Mastercard или Visa.

През тази година компанията възнамерява и старта на напълно нов артикул, интегриран в новаторска високотехнологична платформа, нямаща аналог на българския пазар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР