Шест години след олимпийските игри в Лондон 2012 Милка Манева

...
Шест години след олимпийските игри в Лондон 2012 Милка Манева
Коментари Харесай

Милка Манева получи олимпийския си медал от Лондон 2012

Шест години след олимпийските игри в Лондон 2012 Милка Манева получи орден. Българската състезателка във повдигането на тежести е отличена със сребро след дисквалифицирането на три други състезателки поради използването на допинг.

" Усещането е необикновено. Това е сбъдната фантазия. Да държиш фантазията в ръцете си е неповторимо, ужасно. С чисто сърце и с най-хубави намерения го поисквам на всички спортисти. Колкото и да се пробвам, тази страст няма да може да се опише с думи. Тя би трябвало да се изживее ", сподели Манева пред Би Ти Ви.

Медалът на Манева беше връчен от ръководителя на БОК Стефка Костадинова. Това стана на гала в НСА по време на честването на Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец.

 Милка Манева получи олимпийския си орден от Лондон 2012
© LAP.bg

Манева приключи пета в Лондон 2012 в кат до 63 кг. След това МОК стартира още един разбор на допинг пробите, който сподели, че три състезателки преди нея са употребявали неразрешени субстанции. Мая Манеса, Светлана Царукаева и Сибел Симсек бяха декласирани и българката се изкачи втора.

България към този момент има три медала от игрите в Лондон. Станка Златева завоюва сребро в битката, а Тервел Пулев заслужи бронз в бокса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР