Шест години след акцията на МВР, ДАНС и прокуратурата в

...
Шест години след акцията на МВР, ДАНС и прокуратурата в
Коментари Харесай

“Незрящите” милионери братя Маринови влизат в затвора

Шест години след акцията на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата в Плевен против ромския клан от Долни Дъбник, Горан и Станьо Маринови влизат в пандиза, заяви Нова тв. Братята, които лъжеха, че са незрящи инвалиди, са с присъда за пране на пари. Днес зад решетките бе отведен Горан Станев, а брат му Станьо не беше открит.

Горан и Станьо са на прицела на прокуратурата след репортерско следствие по какъв начин при решение на ТЕЛК за 100 % неработоспособност и слепота братята карат без проблем първокласните си коли.

Цялото им семейство е разследвано за пране на пари. Братята са подсъдими дружно със своите родители - Иванка и към този момент починалия Иван Маринов, както и сестра им Елисавета Маринова.

Богатството на семейството набъбва от " ясновидските качества " на майката на Горан и Станьо - Иванка Маринова. Тя е изкарала милиони единствено от наивни палестинци в продължение на три години. В сеансите й пособия и щерка й Елисавета, като двете няколко пъти летели до Тел Авив, с цел да " оказват помощ " на място при изключителни случаи, стана ясно по време на правосъдния развой против " пророчицата от Долни Дъбник ". Болни палестинци продавали земи и парцели, с цел да се оправят със здравословните си проблеми, вярвайки на обещанията й.

В схемата взели участие цялото семейство от Долни Дъбник. Парите, получени с машинация, влизали в банковите сметки на Иван Маринов и двамата му синове Станьо и Горан. В декларациите титулярите на сметките пишели, че палестинските долари идват от търговия със земя. Разследването обаче разкрило, че Маринови не са купували или продавали никакви ниви.

Последният превод от 95 хиляди $ бил блокиран, когато Станьо Маринов отишъл да го изтегли кеш от банката. При разплитането на схемите на Маг Иванка се оказало, са излъгани че най-малко 40 палестинци.

Иванка Маринова бе приведена в сливенския затвор предходната година.

В края на март тази година бащата на " слепите водачи " от Долни Дъбник- Иван Маринов умря ненадейно и не дочака присъдата на Върховен касационен съд. Оттогава за финансовото благоденствие на синовете му Горан и Станьо оказва помощ брат му Върбан Маринов. Той, брачната половинка му и техните синове, които са първи братовчеди на " слепците ", заработват пари в Германия.

Фамилията е наказана общо на 41 години затвор. Майката Иванка Маринова ще лежи 8 години в пандиза, Горан Станев - е с присъда 3 години и половина, 9 за Станьо Маринов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР