Шест формации поискаха да бъдат касирани изборите за общински съвет

...
Шест формации поискаха да бъдат касирани изборите за общински съвет
Коментари Харесай

“На тебе една, на мене една”: Ще касират ли частично изборите зар...

Шест обединения желаеха да бъдат касирани изборите за общински съвет в Петрич. Резултатите се оспорват и в Благоевград. Мотивите им - погрешно отчитане на гласове и преференции. Има сигнали, че са изчезнали гласовете за съответни претенденти. 

 

В Монтана към този момент е планувано дело за анулиране на изборите в Габровница. Припомняме, че скандалният запис от секционната изборна комисия по време на отчитането на вота сподели по какъв начин членовете на СИК подправят протоколите. В жалбата на Ваня Младенова, която е втори по гласове претендент за кмет на селото се показва, че в СИК е имало редица нарушавания - да вземем за пример, че спечелилият изборите претендент Рангел Иванов е попълнил самичък протокола на секцията.

 

Нарушения при броенето на гласовете има на редица места. Прокуратурата към този момент е образувала преписки, повдигнати са и обвинявания на съответни лица. В Лом и монтанското село Стубел са попълвали празни бюлетини. 

 

Изцяло анулиране на локалните избори не може да има по закон. Предвижда се опция за отчасти такова - в съответни кметства или общини, само че от стеснен кръг заинтригувани страни, които са категорично посочени в ИК. Срокът за обжалване на резултатите е до 7 дни след оповестяването на решението на съответната общинска изборна комисия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР