Шест фирми източиха община Созопол с 10 милиона лева, Панайот

...
Шест фирми източиха община Созопол с 10 милиона лева, Панайот
Коментари Харесай

Шест фирми източили Созопол с 10 млн., кметът - в затвора

„ Шест компании източиха община Созопол с 10 милиона лв., Панайот Рейзи ще влезе в пандиза ”. Това съобщи пред Нова телевизия Николай Николов - един от притежателите на компании, за които се допуска, че са взели участие във въпросното източване на община Созопол.
Към него насочва счетоводителката на посочената за куха компания „ Строй 2014”.

„ Сезирах всички типове институции – съд, разследване, прокуратура, че е осъществено огромно закононарушение, за което молим за рисково подпомагане от всички институции”, твърди счетоводителката.

За схемата тя схваща, откакто инцидентно засича двойно счетоводство на компанията. Знаела, че тя няма активност, няма активи, няма даже банкова сметка. Преди година и половина обаче счетоводителката вижда, че компанията е наета от Община Созопол за ремонт на тръбопровод в село Индже Войвода.

Прокуратурата открива, че кметът подписва контракт с въпросната компания за строителни действия. В същия ден им превежда парите. И отново в същия ден парите са изтеглени в брой, на каса, от физическо лице, а не от представител на компания.

Според прокуратурата всякога титуляр на сметките бил съответен човек, който няма общо с тези компании от договорите. Един от получилите пари е точно Николай – незает, необразован и малоимотен, само че пък притежател на компания – „ Строй 2014”.

Счетоводителката твърди, че през компанията са минали повече от 500 000 лв.. А от това притежателят на компанията Николай Николов спечелил... 4 коня – подарък от хората, на които дал парите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР