Шест души загинаха при катастрофа с малък самолет в планински

...
Шест души загинаха при катастрофа с малък самолет в планински
Коментари Харесай

Шест жертви при инцидент със самолет

Шест души починаха при злополука с дребен аероплан в планински регион западно от Калгари, заяви канадската полиция, представена от Ройтерс.

Според органите на реда машината, на борда която имало петима пасажери и един водач, е изхвърчала от летище край Калгари в петък вечер към провинция Британска Колумбия.

Към 21:30 ч. локално време (03:30 ч. в събота по Гринуич) връзката със самолета е изгубена. Малко откакто било обявено, че самолетът закъснява, е подхваната издирвателна интервенция с присъединяване на ескадрила от състава на канадските военновъздушни сили.

Тя разкрила мястото на злополуката, а по-късно благодарение на екипи от планински спасители са подхванати дейности за разкриване на възможни оживели, само че и шестимата души на борда на самолета са се оказали починали.

Самоличността на жертвите не се оповестява.

„ Прибирането на телата на водача и пасажерите беше съществено предизвикателство заради комплицирания терен. Но в последна сметка успяхме да приберем всички шест тела “, сподели представител на полицията и добави, че канадските транспортни управляващи проверяват произшествието.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР