Шест души загинаха и четирима са ранени от ръката на

...
Шест души загинаха и четирима са ранени от ръката на
Коментари Харесай

Байдън определи нападението във Вирджиния като пореден ужасен и безсмислен акт на насилие

Шест души починаха и четирима са ранени от ръката на чиновник от веригата Уолмарт, който разкрил огън с револвер по сътрудниците си в хипермаркет в Чесапийк, Вирджиния. Нападателят след това самичък е поставил завършек на живота си. Мотивите за нападението към момента са незнайни. Полицията търси различен обвинен, обвързван с драмата.



Обработката на мястото на престъплението ще отнеме няколко дни, в следствието взе участие и ФБР, заяви полицията в Чесапийк. Търговската верига съобщи, че е шокирана от нещастието и работи в тясно съдействие със чиновниците на реда. Губернаторът на Вирджиния подреди флаговете в щата да бъдат спуснати на половина. Президентът Джо Байдън дефинира нападението като " следващ ужасяващ и неправилен акт на принуждение ".



Той напомни, че е подхванал огромна промяна по правото за владеене на оръжие, само че регистрира, че са нужни още дейности. Масовото ликвидиране в Чесапийк, град с 250 хиляди души южно от Норфолк, беше осъществено дни след пукотевица в нощен клуб за хора с нетрадиционна полова ориентировка в щата Колорадо. Там нападател лиши живота на пет души и рани 17. По-рано този месец трима играчи на американски футбол бяха убити в университета на Вирджиния.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР