Шест души, сред които 3 деца, бяха убити след стрелба

...
Шест души, сред които 3 деца, бяха убити след стрелба
Коментари Харесай

Знамената в САЩ ще бъдат свалени наполовина заради жертвите на масовата стрелба в училище

Шест души, измежду които 3 деца, бяха убити след пукотевица в учебно заведение в Нашвил, щата Тенеси. Нападателят - 28-годишна жена, е ликвидирана.

Според полицията, в някакъв миг Одри Хейл е била ученичка в частното образователно заведение. В дома, където се допуска, че е живеела, са открити подробни карти на учебното заведение. Жената е оставила и манифест, който проверяващите изследват.

Пред локални медии, чиновниците на реда прецизират, че Хейл е родена като жена, само че се разпознава като мъж. Негодувание или засегнатост са измежду вероятните претекстове за офанзивата, обявиха от локалната полиция. Нападението е траяло 14 минути, употребявани са 2 автомата и револвер.

По разпореждане на президента Джо Байдън, знамената в Съединени американски щати през днешния ден ще бъдат на половина свалени - в символ на съпричастност към жертвите на следващата всеобща пукотевица в учебно заведение. Той за следващ път прикани Конгреса да даде зелена светлина на оферти от него проектозакон за възбрана на автоматизирани и полуавтоматични оръжия.

" Нападателя е Одри Хейл, жена, на 28. Живее в региона на Нашвил. В ход е следствие на региона, в който се допуска, че е обитавала. В контакт сме с бащата, който е живял на същото място. Все още събираме информация. Известно е, че е имало подробни карти на учебното заведение - маркирани са елементи, местата за влизане и така нататък ", съобщи Джон Дрейк, шеф на полицията в Нешвил.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР