Шест дни след началото на пожарите в югозападната част на

...
Шест дни след началото на пожарите в югозападната част на
Коментари Харесай

Огнен ад във Франция: Горските пожари са неудържими

Шест дни след началото на пожарите в югозападната част на Франция, Жиронда, те наподобяват неудържими, а пламъците доближават височина от 100 метра и обгръщат над 14 000 хектара горски площи, оповестиха управляващите.

Шарл Лафуркад, отговарящ за гасенето на пожарите в Ландира, съобщи, че обстановката е „ доста неподходяща “ заради мощните ветрове и горещите талази.

Метеорологичната работа разгласи алена паника за горещи талази в Жиронда, като се чака оптималните температури да доближат до 44 градуса по Целзий в някои елементи.

Според локалните пожарни и избавителни служби пожарникарите се борят да овладеят пламъците, достигащи 100 метра височина, и обстановката евентуално ще продължи още няколко дни.

За да се предотвратят пострадвания на локалните поданици, ще бъдат осъществени спомагателни 3500 евакуации от общините Будос, Балзак и Ландирас, оповестиха управляващите. От предишния вторник до момента към този момент са евакуирани близо 20 000 души.

Двата пожара са предизвикали големи екологични вреди, като са изпепелили над 14 000 хектара борове: 9 800 хектара в Ландирас и 4 200 хектара в Ла Тесте дьо Бух, заяви анадолската организация. В неделя пламъците в Тесте дьо Бух доближиха до горите, прилежащи към крайбрежието на плажа Бискарос.

Общо 1700 пожарникари са ангажирани на място, подпомагани от девет самолета - водни бомбардировачи, се споделя в изказване на префектура Жиронд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР