Шест дни след масовото убийство в Нови Искър телата на

...
Шест дни след масовото убийство в Нови Искър телата на
Коментари Харесай

Телата на убитите в Нови Искър – шести ден в моргата

Шест дни след всеобщото ликвидиране в Нови Искър телата на убитите към момента са в моргата и роднините нямат опция да ги погребат. Те нямат и никаква информация за аутопсиите. Близките даже са се свързали с юристи, които да им оказват помощ, написа в. "24 часа ".

"Не единствено че не мога да погреба детето си, само че и нямам никаква информация. Ето, гледах брифинга на проверяващите и там споделиха, че са подготвени балистичните и съдебномедицинските експертизи, а мен никой не ме е уведомил ", сподели пред изданието Стефка, майка на убития Боби.

Близките на Кети, Неделчо, Нанси, Георги и Еленка също не са получили телата им. Те даже са се свързали с юрист. Той ще се запознае с проблема в понеделник.

Процедурата по приемането на тялото при ликвидиране става след прокурорско предписание, каквото в тази ситуация още няма. Дори след това прокуратурата да изиска тройна, петорна или даже десеторна експертиза, тя се прави на база на заключенията от аутопсията. Затова е необяснимо за какво толкоз дълго време никой не е потърсил околните, с цел да си вземат телата.

За шесторното ликвидиране не е желана нова аутопсия, споделиха от прокуратурата. Оттам прибавиха, че евентуално скоро ще върнат телата.

Продължава и огромното търсене на 56-годишния рецидивист Росен Ангелов, обвинен за шесторното ликвидиране в Нови Искър. Вчера бяха претърсени нови адреси в София, само че без резултат. Луково продължава да бъде блокирано, откакто стана ясно, че Росен е бил последно във вилата си в селото.

Искърското дефиле остава под полицейска обсада, като в издирването вземат участие служители на реда, военни и спецчасти.

Ангелов е търсен от 8 години по отношение на влезнала в действие присъда за блудничество с малолетна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР