Шест дни след като Бойко Борисов и Теменужка Петкова бяха

...
Шест дни след като Бойко Борисов и Теменужка Петкова бяха
Коментари Харесай

Фрогоко: Министър Теменужка Петкова препика член първи

Шест дни откакто Бойко Борисов и Теменужка Петкова бяха наритани да си вървят предварително от Москва, в края на май, Народното събрание скоропостижно одобри Решение, с което задължава счетоводителката до края на октомври да създаде и показа: Решение по обновяване на дейностите по търсене на благоприятни условия за създаване на АЕЦ ”Белене ”
взаимно със стратегически вложител, на пазарен принцип и без даване на държавна гаранция посредством обособяване на пасивите и активите на плана АЕЦ " Белене " в настрана планово сдружение

Ето го и цялостният текст на Решението:

1. Възлага на министъра на енергетиката да възобнови дейностите по търсенето на благоприятни условия за създаване на АЕЦ „ Белене “ взаимно със стратегически вложител, на пазарен принцип (без контракти за наложително изкупуване на силата, без преференциални цени, без контракти за разлика, без корпоративни гаранции и/или други непазарни механизми за гарантиране на инвестицията) и без даване на държавна гаранция, посредством обособяване на активите и пасивите за плана АЕЦ „ Белене “ в настрана планово сдружение.
2. Възлага на министъра на енергетиката да провежда, координира и управлява провеждането на договаряния с евентуални вложители и производители на съоръжение.
3. Възлага на министъра на енергетиката да предприеме дейности за създаване на процедура за избор на стратегически вложител и да предложи благоприятни условия за структурирането на плана в период до 31 октомври 2018 година
4. Възлага на министъра на енергетиката от време на време да осведоми Народното събрание за подхванатите дейности и съответните резултати от водените договаряния.
5. Препоръчва на Министерския съвет да предприеме дейности за анулация на Решение № 250 от 29 март 2012 година за провеждането на договаряния с евентуални вложители и производители на съоръжение при избраните в т. 1 условия.
Решението е признато от 44-то Народно заседание на 7 юни 2018 година и е подпечатано с формалния щемпел на Народното събрание.
За ръководител на Народното събрание: Емил Христов
Да забележим още един път точка №3: " Възлага на министъра на енергетиката да предприеме дейности за създаване на процедура за избор на стратегически вложител и да предложи благоприятни условия за структурирането на плана в период до 31 октомври 2018 година "

Вчера бе 31-ви октомври, само че от счетоводителката няма и диря. Сещате ли се за какво? Мислете сами! Преди ПЕТ ДНИ тя отново се върна от инструктаж в Москва!!!

Така се получава, че Република България към този момент НЕ Е ПАРЛАМЕНТАРНА, А СЧЕТОВОДНА? Така е тъй като грабежите би трябвало да се осчетоводяват?

Георги Котев - блог

Долните два видео клипа ще ви оказват помощ да си припомните, какво споделиха Владимир Путин и Бойко Борисов за плана АЕЦ " Белене ", на конференцията им от 30-ти май, а също по този начин и едно от най-мега закононарушенията на счетоводителката Петкова, по същата скица.



Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР